Koronavírus

2021.03.12. 10:01

A kisbolt járvány alatti forgalma igen szerény

Az iskolák zárása miatt visszaesett az intézményekhez közeli kisboltok bevétele.

KO

Molnár József 25 éve működteti kisboltját Nyíregyházán a Nyírfa téren, az idei márciusi évforduló, mint mondta, „csendesre” sikeredett, mert ismét zárt az ország. A pandémia kiszámíthatatlanná tette a vállalkozások életét, a kisebb cégek rendkívül megsínylik az egyéves időszakot. A bolt jó helyen van, számos törzs­vásárló hűséges hozzá, mindenkivel figyelmes, a termékeivel meg vannak elégedve, azonban a járvány alatti forgalma szerénynek mondható.

– A diákok hiányoznak a napi forgalomból, mert ahogy a közlekedésben, nálam is a reggeli a csúcsidőszak, amikor iskolába mennek a gyerekek. Bejönnek, megveszik a szendvicset, pékárut, ha szülői kísérettel jönnek, ők is költenek egy keveset. Novembertől nem tért be hozzám középiskolás, holott akik vidékről járnak be – itt van a közelben a buszmeg­álló –, bejönnek és megveszik a tízórainak valót. Ezenkívül a felnőttek sem jönnek-mennek annyit a home office alatt, emiatt is kevesebb a vevőm – ecsetelte a nehéz helyzetet a vállalkozó, aki egyedül viszi a boltot, nincs alkalmazottja.

– Az állami válságkezelési csomagból emiatt nem vehetek igénybe szinte semmilyen támogatást, mindössze az ipar­űzési adó felét spórolhattam meg. Általában az év első negyedében egyébként is kevesebb bevételt számolnak a kereskedelemben, így az év eleje nálam sem túl sikeres, amennyi a forgalom, annak alapján kalkulálok: veszem az árut és fizetem a számlákat – mondta a kisboltos, aki szerint a kiszámíthatatlanság nehezíti leginkább a vállalkozók életét.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában