Mándok

2021.03.11. 11:15

A város ékköve lett a kastély

A lakossági igényekre re­a­gálva használják ki a pályázati lehetőségeket.

KO

Pekó László

Forrás: Máté János

Fotó: Mate Janos

– Az önkormányzat felelősséggel tervezett gazdálkodás mellett számtalan pályázati lehetőséggel élt, a lakosság igényeire reagálva valósultak meg fejlesztéseink tavaly. Korszerűsödött a szociális központ épülete, a 200 millió forintos felújításhoz a mándoki önkormányzat 12 millió forintos önerőt biztosított.

A régi tsz-telepen egy barnamezős beruházás valósult meg, elkészült a modern városi piac és egy rendezvénytér, ott 36 millió forint önerőt biztosított az önkormányzat a 165 milliós beruházáshoz. A közösségi tér télen-nyáron látogatható – emelt ki két fontos beruházást Pekó László, Mándok polgármestere. Hozzátette, folyamatosan olyan fejlesztéseken ötletelnek, amelyek a lakosság komfortérzetét növelik. A település központjában, a Szent István téren kialakított buszfordulóval is egy régi adósságát teljesítette a város. Emellett kondiparkot építettek, sporteszközöket szereztek be, és örömmel látják, hogy használja is a település apraja-nagyja ezeket.

Utak, járdák újulnak meg

– Az előző év végére a szenny­vízhálózat fenntartási költsége jelentősen csökkent, a 100 százalékos kiépítettségű rendszert több átemelő megszüntetése után egy gravitációs emelővel láttuk el, a közel 1 milliárd forintos fejlesztés után négy utcát új aszfaltfelülettel láttunk el – sorolta a pályázatokat a polgármester. A lista persze nem volt teljes, mert utak felújításával, a csapadékvíz-elvezető rendszer első ütemének folytatásával bővülhet az idén.

– A Magyar Falu Programban sikeresen pályáztunk kerékpárútra is, amely Mándok legforgalmasabb főutcájában épülhet meg, 520 méteren. Városunkban a járványhelyzet miatt egy takarékos, felelősségteljes gazdálkodással terveztük 2021-et, ha a pályázati kiírások lehetővé teszik, először abban a két utcában tervezzük az aszfaltozást, ahol jelenleg nincs szilárd burkolatú út, ezek a Bem és a Vasvári Pál utcák – hangzott el a terv. Pekó László hozzáfűzte, 19 éve vezeti a települést, és örömmel tölti el, ha valaki meghallja Mándok nevét, a Forgács-kastélyt említi meg először, mint mondta, végre méltó helyre került hazánk turisztikai térképén a település ékessége.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában