Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.03.16. 16:53

Állami kitüntetést kapott a vízügyi mérnök

Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta Kovács Lászlónak, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakaszmérnökének.

Kovács László | Fotó: FETIVIZIG

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából – Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére – Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta Kovács Lászlónak, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG) Nyíri Szakaszmérnöksége szakaszmérnökének a vízügyi területen végzett több mint négy évtizedes, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

Kovács László, aki korábban már Miniszterelnöki Oklevélben és jutalomban is részesült, 1975-ben kezdte a vízügyi szolgálatát, végigjárta a ranglétrát. Kezdetben a tervezési osztályon, majd a vízgazdálkodási osztályon dolgozott műszaki ügyintézőként. 1988-tól a Nyíri Szakaszmérnökségre került területi felügyelői beosztásba, ahol vízgazdálkodási szakmai munkát végzett, majd 2004-ben vezető lett. 2007-től a vízrendezési-vízhasznosítási osztály vezetőjeként végezte az igazgatóság teljes működési területén a fejlesztések, a belvízvédekezés irányítását.

A szakaszmérnöki munkakört 12 éven át töltötte be. A vízi létesítmények fenntartása, üzemeltetése mellett az igazgatóság ár-belvíz, vízminőség-védelmi kárelhárítási tevékenységét, a műtárgyak, szivattyútelepek fenntartási, üzemeltetetési feladatainak irányítását végezte. Több évtizedes vízügyi szolgálata alatt a Felső-és Közép-Tisza vidékén, valamint a Közép-Duna völgyében az árvízvédekezések során – szakaszvédelem-vezető helyettesként – a rábízott védelmi szakaszokon szakszerű, lelkiismeretes, önfeláldozó munkát végzett.

Kovács László | Fotó: FETIVIZIG

A Magyar Mérnöki és Építész Kamara tagjaként tevékenyen vesz részt a szakmai közéletben. Vízügyi és magasépítési szakterületen tervezőként is dolgozik, segítve az igazgatóságot. Hosszú ideje tagja a Magyar Hidrológiai Társaságnak. Kovács László május elsején vonul nyugállományba. A járványügyi korlátozások miatt kitüntetését csak később veheti át.

Nádasi Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában