Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.03.16. 15:54

Állami kitüntetést kaptak

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából megyénkből többen vehettek át rangos állami kitüntetést.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Takács Péter volt országgyűlési képviselő, az egykori Kossuth Lajos Tudományegyetem nyugalmazott egyetemi tanára a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést kapta a rendszerváltoztatás idején vállalt aktív közéleti szerepe, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye történetét megörökítő, sokoldalú történészi, kutatói, illetve oktatói tevékenysége elismeréseként.

Dr. Zsombik László, a Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Nyíregyházi Kutatóintézetének igazgatója, tudományos főmunkatárs a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést kapta a magyar mezőgazdaság fejlesztéséhez kiemelkedő mértékben hozzájáruló, több évtizedes szakmai és vezetői tevékenysége elismeréseként.

Kovács László, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Nyíri Szakaszmérnökségének szakaszmérnöke a vízügyi területen végzett több mint négy évtizedes, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

Nagy János kárpitosmester, a Fehérgyarmat és Térsége Ipartestület elnöke a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, különösen Fehérgyarmat térségében végzett több évtizedes szakmai és érdekképviseleti munkája elismeréseként kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést.

Dallos Sándor József úszószakedző, a Vidám Delfin Kft. és Utazási Iroda vezetője, nyugalmazott főiskolai docens és Dallos Sándorné úszószakedző, a Vidám Delfin Kft. és Utazási Iroda vezetője, nyugalmazott pedagógus a nyíregyházi úszásoktatás fejlesztése, valamint a szabadidősport népszerűsítése érdekében végzett munkája elismeréseként kapta meg a Magyar Bronz Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában