töri

2021.03.09. 14:53

Az ország legjobbjai között

A történelemversenyen a tudás mellett a kreativitást is díjazták.

KM

Forrás: az iskola archívuma

Híres magyar családok a magyar történelemben (Hunyadi és Zrínyi család) címmel hirdetett megmérettetést nemrégiben a Hebe Kft., a levelezőversenyek egyik legismertebb szervezője. Több kategóriában szólították meg a diákokat, az 5–6., 7–8. és 9–12. osztályos tanulók jelentkezhettek egyedül vagy csoportban.

Eötvösös diákok sikere

Az online verseny több részből állt: egy feladatsorból, egy-egy, a tanulók által elkészített egyéni feladatból, melynek témája Hunyadi Mátyás könyvtárának bemutatása, s egy projektfeladatból, amiben Hunyadi János történelmi jelentőségét kellett bemutatniuk a történelem iránt érdeklődő fiataloknak. A feladatok megoldásához nemcsak tudásra, hanem a diákok kreativitására is szükség volt, amit az értékelésnél is figyelembe vettek.

A megmérettetés népszerűségét mutatja, hogy sokan jelentkeztek rá és minden kategóriában szoros volt a mezőny, ezért is fogadták a nyíregyházi Eötvös-gyakorló tanulói és pedagógusai örömmel a hírt: a csoportos versenyben a 6. c osztályos ­Kozma Viktória és Szűcs Dominik Krisztián országos negyedik helyezést értek el. A gyerekek oklevelet és ajándékot is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában