Kótaj

2021.03.08. 14:28

Büszke az önállóságukra

Orosz Mihály távol marad a nagypolitikától, és csak a településére koncentrál.

TG

Fotó: Máté János

– A négyezer-ötszáz lakosú településünk közigazgatási határai szinte összemosódnak Nyíregyházáéval, ami a területfejlesztési pénzek elosztásánál hátrány, a foglalkoztatás esetében pedig inkább előny – mondta Orosz Mihály. Kótaj polgármestere kiemelte, 2002 óta azon dolgozik, hogy a település képes legyen megállni a saját lábán.

Új bölcsőde épül

– A napi politikától igyekszem távol maradni és a településen élőket szolgálni. Befejeztük a főutcánkon a járdaépítést, hamarosan átadunk egy új bölcsődét. Egy üres önkormányzati telekre szeretnénk egy épületet felhúzni, melybe üzlethelyiségek kialakítását tervezzük, és folytatnánk a járdafelújítási projektet – sorolta a terveket Orosz Mihály. Kiemelte, az önkormányzati kft. igyekszik minden napi feladatot megoldani, a víziközműrendszer és a gázvezetékek önkormányzati tulajdonban vannak, ez tovább erősíti az önállóságukat.

– Az éppen rendelkezésre álló vakcinamennyiséggel folyamatosan oltják a helyieket. Ahhoz egyébként ragaszkodom, hogy a polgármesteri hivatal dolgozói be legyenek oltva, természetesen az saját döntés marad, hogy ki milyen típusú vakcinát adat be magának – mondta a kótaji településvezető, Orosz Mihály, akitől megtudtuk, tavaly el kellett halasztani a hagyományos falunapot, melyen több ezer ember szokott összegyűlni, a polgármester azonban abban bízik, hogy az idén nem marad el a mulatság.

Baptista fenntartásban

– Az általános iskolánkba közel háromszáz gyerek jár, az intézmény a baptista egyház fenntartásában van, amely remekül végzi a dolgát – említette Orosz Mihály, aki hangsúlyozta, ők más utat járnak be, mint a legtöbb megyei település, nagyobb hangsúlyt fektetnek az önállóságra.

– Mivel sok kótaji a megyeszékhelyre, Sóstóra megy kikapcsolódni, ha van egy kis szabadideje, emiatt a civil életünk nem annyira meghatározó, de a faluházunkban igyekszünk minél több programot szervezni a helyieknek – tette hozzá Orosz Mihály kótaji polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában