Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.03.18. 15:39

Csak a vakcina jelent védelmet

A következő napokban több mint 20 ezer, megyénkben élő honfitársunk szerezhet védettséget.

KM

Online tartották az értekezletet | Fotó: kormányhivatal

A megyébe folyamatosan érkeznek a vakcinaszállítmányok, így megfelelő ütemben tudjuk folytatni a lakosság oltását, és természetesen rendelkezésre állnak az emlékeztető oltások beadásához szükséges készletek is

– hangsúlyozta lapunkhoz eljuttatott közleményében Román István megyei kormánymegbízott.

Folytatódik az idősek oltása

– Az előttünk álló napokban az AstraZeneca oltóanyagával folytatódik a regisztrált idősek oltása a legnagyobb háziorvosi praxisokban. A Pfizer–BioNTech- és a Szputnyik oltóanyagokat továbbra is a kórházi oltópontokon kaphatják meg azok, akiket a háziorvosuk oltásra kijelöl.

Összességében így több mint 20 ezer, megyénkben élő honfitársunk szerezhet védettséget a következő napokban.

Online tartották az értekezletet | Fotó: kormányhivatal

– Ezen a héten is azon háziorvosok küldhetnek be több személyt az oltópontokra, ahol a legtöbb a regisztrált, veszélyeztetett csoportba tartozó páciens. Felhívjuk ezúton is a háziorvosok figyelmét arra, hogy a 80 év fölöttiek beoltását kezeljék prioritásként – hangsúlyozta Román István.

– Köszönet jár mindenkinek, aki az oltási munkában részt vesz. Csak a vakcina jelenti a védelmet, ezért arra kérek mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, és éljen az oltás lehetőségével – zárta a kormánymegbízott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában