Tiszakerecseny

2021.03.01. 07:39

Fejlesztések a járvány idején

Tiszakerecseny szépül, fejlődik, és vannak még nagy terveik is.

bm

Fotós: Sipeki Péter

Fotós: Sipeki Péter

– A választások után két nagy beruházásba csöppentem bele, folyamatban volt egy külterületi két kilométer hosszú útépítés, mely csaknem 100 millió forintos beruházást jelentett. Ezt tavaly sikerült befejeznünk – említette a koronavírus-járvány miatt alaposan felforgatott 2020-as év egyik fontos projektjét Bíró Zoltán. Tiszakerecseny polgármestere kiemelte a polgármesteri hivatal komplett energetikai korszerűsítését. A több mint ezerlelkes településen örülhettek az óvodaudvar felújításának, és az a régi álom, hogy a védőnői szolgálat épületét, amiben egy szolgálati lakás is található, rendbe tegyék, valóra vált, az erre nyert 29 millió forintos pályázati támogatásból.

– Hatvanmillió forintot nyertünk egy minibölcsőde kialakítására, ahol hét gyermeket tudhatnak majd a szülők biztonságban, és ezzel három munkahelyet is teremtettünk. Fontos Tiszakerecsenynek, hogy meg tudjuk tartani a fiatalokat, ebben segíti a falvakat a kormányprogram, és dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő támogatására is számíthatunk. A mezőgazdasági Start közmunkaprogramban megtermelt zöldséget és gyümölcsöt a kerecsenyi és barabási konyhák használják fel, és baromfit is tartunk, hozzájárulva a konyhafenntartáshoz.

Valóra válhat az álom

– Nagy hangsúlyt helyeztünk a lakosságra a beiskolázási támogatástól a szociális tűzifán át a szünidei étkeztetésig, de pénzbeli támogatással is segítjük a családokat, az idős embereket – sorolta Bíró Zoltán, aki az idei év legnagyobb sikerének azt tartaná, ha a felújított háziorvosi rendelőt és szolgálati lakást birtokba vehetné Tiszakerecseny saját családorvosa, s úgy tűnik, talán nincs is messze, hogy ez az álom is valóra váljon. A szoros költségvetés mellett a pályázatokból idén a közösségi színtér kialakítását célozzák meg, mert szükség van a településen egy olyan helyre, ahol együtt ünnepelhetnek, együtt tölthetik az időt a kerecsenyiek, életkortól függetlenül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában