Gólyaváró

2021.03.31. 10:54

Fészektartókkal fogadják a gólyákat

Az áramellátás zavartalanságát sem veszélyeztetik a madarak a fészkeknek köszönhetően.

km

A madarak védelmére kihelyezett fészektartókkal várja a gólyákat az E.ON Hungária Csoport. Korábban összesen 4399 védőeszközt telepítettek, és újabb 48 került fel az oszlopokra az energiacég szolgáltatási területein.

Szükség szerint cserélik

A már meglévő fészektartókat ellenőrizték, ha kellett, cserélték a szakemberek, hogy a visszatérő madarak biztonsággal használhassák azokat, és az áramellátás zavartalanságát se veszélyeztessék.

A E.ON Hungária Zrt. közleményéből kiderül, hogy a lakosságtól és a szakértőktől érkező javaslatokra hagyatkozva választották ki a helyszíneket. A védőeszközöket a vállalat munkatársai rendszeresen karbantartják, és szükség szerint cserélik. A munkákat főként januárban és februárban végezték el, hogy a madarak visszaérkezésére minden készen álljon. Az új fészektartókra fonott fészek­alap is került, így azok még vonzóbbak jövendő lakóiknak. A beavatkozások során a régi gólyafészektartókat is ellenőrizték és javították. A régebbi, akár évtizedes fészkek többmázsásra is hízhatnak, és veszélyessé válhatnak, ezek új, fonott fészekalapot kaptak.

Kiülőket szerelnek fel

A kikelt gólyafiókák védelmére a fészek környezetében lévő hálózati elemekre szükség szerint burkolatot tesznek az E.ON szakemberei, emellett kiülőket szerelnek fel, hogy távol tartsák a madarakat az oszlopok veszélyes részeitől.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában