Tiszavasvári

2021.03.22. 07:31

Figyelnek a tehetségekre

Tiszavasvári az elmúlt években fejlődési pályára állt.

JG

Szőke Zoltán | Fotó: Sipeki Péter

Fotó: Sipkei Péter

„Amikor a város vezetését átvettem, az volt a célkitűzésem, hogy Tiszavasvárit újra fejlődési pályára állítsuk” – mondta lapunknak Szőke Zoltán, a város polgármestere. Hozzátette, 2019-ben azért sikerült nyerniük a választáson, mert emberekben gondolkodtak.

Nyitottak

– A település korábban bezárkózott, ezen mindenképpen változtatnunk kellett – fejti ki a városvezető.

Szőke Zoltán | Fotó: Sipeki Péter

– Felmértük a hiányosságainkat, hogy min kell változtatni. Éppen ezért célzottan pályáztunk az elmúlt években. Ennek köszönhetően 235 millió forintból megújult a Minimanó Óvoda. Zöld városközpont kialakítására 370 millió forintot kaptunk, ebből épül majd egy 86 férőhelyes parkoló, műfüves focipálya, és felújítjuk a Találkozások Házát.

– Néhány tiszavasvári lakossal nehéz elfogadtatni, hogy a nyertes pályázatok közül néhány valóban elkészül. Ennek az az oka, hogy sok projektünk még előkészítés alatt van, de 2021 a megvalósulások éve lesz. A tanuszoda építését már mi is nagyon várjuk. Az építési engedélyünk megvan, ott hamarosan elindulhat a munka. A csónakázótó környékét is rendbe tesszük, ahol helyet kap egy rekortán futópálya is.

– Az elmúlt időszakban összesen hatmilliárd forint érkezett Tiszavasváriba fejlesztésekre. Ebből 2,5 milliárd forint jut a gyógyszálló megépítésére. Tavaly decemberben kétmilliárd forint támogatást kaptunk a komplex felzárkóztatási programunk megvalósítására. Ebből egyebek mellett a belvíz-, csapadékvízrendszert korszerűsítjük, utakat, járdákat újítunk fel, megújul az orvosi rendelő, és vásárolunk egy iskolabuszt is, ami a tanodába szállítja majd a gyerekeket.

– Működtetni fogunk Biztos Kezdet Gyerekházat is. Kiemelt figyelmet fogunk fordítani a tehetséggondozásra egy sportprogram keretén belül. Ezenfelül a város szélén lévő szentmihályi városrészen átalakítjuk, felújítjuk a közösségi házat, ahol a rászorulók tisztálkodási, mosási lehetőséghez jutnak. Nagy álmunk még egy gyepmesteri telep kialakítása is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában