Mátészalka

2021.03.25. 10:40

„Három testvéremet veszítettem el három hónap alatt”

A mátészalkaiak nem féltek az oltásoktól.

KM

A mátészalkai oltóponton | Fotó: kórház

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház több telephelye is bekapcsolódott a tömeges oltásokba, eddig 47 ezer oltást adtak be.

Az oltások helyszínén igyekeznek nyugodt körülményeket teremteni az oltás előtt és az oltás után is. A várakozótérben a nővérek segítik a pácienseket, figyelik az állapotukat. A gördülékeny oltás azonban csak a lakosság segítségével sikerülhet, ezért kérik, a megadott időpontra érkezzenek, ezzel nagymértékben segítik a munkát.

Kevés szó esik arról a hatalmas szervezőmunkáról, ami az oltópontok zavartalan működéséhez és a kampányoltások gördülékeny lebonyolításához kell.

Ebben a szervezőmunkában az oltóanyagok szállítását, raktározását, készletnyilvántartását végző munkatársakon túl az oltások előjegyzését szervező kórházi dolgozók, az oltóhely-koordinátorok és a megyei védelmi bizottság munkatársai, a háziorvosok és a betegszállítók működnek együtt, egyre nagyobb összhangban.

A második után

Mátészalkán a 37-es és a 38-as oltóponton forgott a napokban a kamera, ahol több embertől megkérdezték, miért döntöttek úgy, hogy kérik az oltást. A videót megosztották a Mátészalkai Kórház honlapján, ebből idézzük a megszólítottakat.

– Félelem nincs bennem a vakcina miatt – mondta Zsoldos Barnabásné.

Azt szeretném, hogy védett legyek, úgy, mint sok mindenki más. Mert túl azon, hogy a családomban a gyerekeim is elkapták a vírust, három testvéremet veszítettem el három hónap alatt.

– Nem győzöm hangsúlyozni, kiállnék minden utcára és ha lenne, akár a hordóra, vagy ahogy a londoni Hyde Parkban szokták, és egyfolytában mondanám, hogy ez a lényege az egész járvány elleni védekezésnek.

– Mind a ketten megkaptuk – teszi hozzá Zsoldos Barnabás. – A feleségem, aki inkább betegeskedik, ő kapta az elsőt, a Pfizert, én pedig jó egy hét múlva a kínait. Nálunk az nem volt kérdés, hogy beoltatjuk-e magunkat, vagy sem, sőt már vártuk mind a ketten, mert ahogy mondják a szakemberek, az a biztos, ha az ember szervezetében bent van a vakcina, mert csak akkor lehet reménykedni abban, hogy nem kapjuk el hetven év fölött ezt a különleges és pusztító betegséget.

A mátészalkai oltóponton | Fotó: kórház

Nagy Zsigmond már a második oltást is megkapta.

– Már a nyolcvannegyedik évemet töltöm – jelentette ki a kamera előtt. – Nem féltem az elsőtől se, meg a mostanitól se. Most már még nyugodtabb vagyok, úgy gondolom, a második oltás után még fokozottabban érvényesül a védettség.

Nagyon vártam már ezt a napot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában