Nyírbogát

2021.03.12. 08:00

Nagy lépések a kistelepülésen

Két kisebb üzem lehet az első fecske a nyírbogáti ipari parkban.

KM

Dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó

Forrás: Máté János

Fotó: Mate Janos

– Az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül Nyírbogát – kezdte évértékelőjét dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó. – Befejeztük az általános iskola bővítését, egy 840 millió forintos beruházás valósult meg az intézményben. A Vántus István Általános Iskola a környező települések egyik legmodernebb iskolája lett, elnyerte az Élménysuli címet is. Az épület teljesen megújult, geotermikus fűtése nyáron a falak hűtéséről is gondoskodik. A köznevelési intézmények közül az óvoda udvarát esztétikussá, gyermekbaráttá alakítottuk, és az épületszárny fűtésrekonstrukciója is megvalósult. Nemrég kezdtünk hozzá a szociális alapszolgálat központi épületének kialakításához is, ahol a házi segítségnyújtás, a gyermekvédelmi szolgálat és a szociális étkeztetés kap majd helyet – sorolta a polgármester, és rátért azokra a beruházásokra, amelyek tovább növelik a lakosság komfortérzetét.

Kerékpárút belterületen

– Úgy tapasztaljuk, hogy megnyíltak az emberek egy egészségtudatosabb életvitel felé, és használják a megépített kerékpárutakat.

A Nyírbogát–Kisléta–Máriapócs vonal belesimul az országos kerékpárhálózat-fejlesztési koncepcióba, a 471-es mentén Debrecen és a máriapócsi kegyhely közötti szakasz turisztikai szempontból is kiemelt helyen áll. Hátravan még a belterületi kerékpárút kiépítése, nagy kihívás lesz a közműhálózat-áthelyezés, de joggal fogalmazódott meg a lakosság igénye a biztonságos közlekedést szolgáló bicikliútra, ugyanis nagy forgalom halad át Nyírbogáton.

– Ebben az évben elrajtolt az ipari park építése, mert gondolni kell a jövőre, szeretnénk helyben piacképes fizetéssel járó munkalehetőséget biztosítani, augusztusra befejeződhet az infrastruktúra kiépítése az ipari területen, ahová első fecskeként két kis üzem települhet – emelte ki dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó.

A polgármester a település háziorvosa, arra biztatja azokat, akik még nem regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra, hogy vegyék fel a vakcinát.

– Szerencsére a körzetemben oltóanyagtípustól függetlenül elfogadják a vakcinákat, élnek a lehetőséggel.

KM

Dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó

Fotó: Máté János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában