Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.03.11. 14:38

Nincs nyilvános ülés, ügyfélfogadás

A Nyíregyházi Törvényszéken és a járásbíróságokon április 5-éig a személyes ügyfélfogadás is szünetel.

KM

Forrás: Nyíregyházi törvényszék

Szünetel a bírósági kezelőirodákban a személyes ügyfélfogadás és a jogi képviselő vagy védő nélkül eljáró ügyfelek számára az ügyfélsegítő szolgáltatás. A beadványokat elektronikus vagy postai úton lehet benyújtani, illetve a bíróságok bejáratánál található gyűjtőszekrénybe lehet elhelyezni 8 és 16 óra között – tette közzé honlapján a Nyíregyházi Törvényszék.

A büntetőügyekben a tárgyalást és nyilvános ülést április 5-e utáni időpontra kell kitűzni, illetve a már kitűzötteket akkorra kell elhalasztani, feltéve, ha ezek telekommunikációs eszközzel nem tarthatóak meg.

Elektronikus ügyindítás

A polgári és közigazgatási perekben az érdemi tárgyalást is lehetőség szerint online kell megtartani, ha ennek feltételei nem biztosítottak, akkor a tárgyalás megtartása helyett a nyilatkozatokat a bíróság írásban vagy a személyazonosítást lehetővé tevő elektronikus eszköz igénybevételével szerzi be. Bírósági eljárásokat továbbra is lehet kezdeményezni, minden ügyszakban biztosított az elektronikus ügyindítás, amihez ügyfélkapu-, cégkapu- vagy hivatali­kapu-regisztráció kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában