Csenger

2021.03.12. 14:36

Online formában óvják a csengeriek egészségét

A Csengeri Egészségfejlesztési Iroda (EFI) szolgáltatásai közé tartozik az állapotfelmérés.

km

Forrás: Kákos Dávid

Ez a korlátozó intézkedések miatt természetesen szünetel, de amint lehetőség lesz rá, a lakosok – nemcsak a betegek, hanem bárki – ismét igényelhetik, és az iroda munkatársai elvégzik azt a programjaikon, illetve azokon kívül is.

A diabéteszklub foglalkozásának célja a Csengeri járás lakosainak tájékoztatása a cukorbetegségről, annak fajtáiról, tüneteiről, a kezelési lehetőségekről, a szövődmények elkerüléséről. Felhívják a figyelmet a prevenció, a helyes táplálkozás, valamint a vércukorszint rendszeres ellenőrzésének fontosságára. Megtanítják a vércukormérést, a vércukormérő-napló használatát, segítséget nyújtanak a betegek étrendjének kialakításában. Jelenlegi programjukat online formában valósítják meg. Az érdeklődők előadásaikat és rövid tájékoztató videóikat a Csenger Városi Televízió műsorán, illetve a Facebook-oldalukon tekinthetik meg. A felmerülő kérdéseket e-mailben tehetik fel a lakosok, melyekre dr. Simon János diabetológus és az EFI munkatársai válaszolnak. A betegedukáció alapja, hogy megértse a gondozott a betegség lényegét: olyan összetett állapotról van szó, amely lényegében szív- és érrendszeri betegség. Ennek vezérfonala a sorozatos anyagcserezavar, melyben vezértünet a vércukor emelkedett értéke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában