Anarcs

2021.03.05. 16:04

Összetartja a falu közösségét

Belterületi utak felújítására, kerékpárút-építésre és községi játszótérre pályázna Anarcs.

KO

Kertész Zoltán | Fotó: Sipeki Péter

Fotó: Sipeki Péter

Csodálatos festői környezet és csend a 14 hektáros kastélyparkban, ahol Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legöregebb tulipánfája mellett, 150-160 éves fák árnyai alatt pihennek meg a turisták napfényes, nyári időkben. A páratlan szépségű környezetet bő másfél évvel ezelőtt rettenetes vihar tarolta végig, a helyreállítási munkákból még az előző évre is maradt tennivaló – tudtuk meg ­Anarcs polgármesterétől, Kertész Zoltántól.

A településvezető nem véletlenül emelte ki a község leglátogatottabb nevezetességét, ugyanis vannak még a felújított Czóbel-kúriában, valamint a kedvelt sétáló- és pihenőhelyben kiaknázatlan idegenforgalmi lehetőségek.

Első ciklusban vezeti a falut

– Mint mindenki, mi is szeretnénk kilábalni a járványból, sajnos nem látni még a végét. Mindenesetre figyeljük a pályázati kiírásokat, és kerékpárút-építésre szívesen pályáznánk. Anarcs–Kisvárda–Gyulaháza vonalon ha megépülne egy szakasz, bekapcsolhatná településünket a megye turisztikai vérkeringésébe – mondta a polgármester. Kertész Zoltán 2019 őszétől vezeti a felső-szabolcsi községet.

Kertész Zoltán | Fotó: Sipeki Péter

– Elsősorban egy összetartó közösséget szerettem volna létrehozni, úgy érzem, sikerült, a vírushelyzet alatt segítették egymást a településen élők, négyszáz 60 év feletti idős él köztünk, akikre odafigyelünk, óvjuk őket a fertőzésveszélytől, tisztítószereket osztottunk, és bárkinek bármilyen jellegű problémája volt, megkereshette a hivatalt.

– Tavaly tavasszal néhány kisebb, közösségépítő programot megtartottunk, nagy örömömre voltak érdeklődők, és a járványügyi szabályokat betartva eljöttek a rendezvényekre.

– A nyertes pályázatainkat lezártuk tavaly (sportöltöző épült, orvosi eszközökre nyílt forrás), és várjuk a friss támogatási lehetőségeket a Magyar Falu Programban. Nagyon szeretnénk egy községi játszóteret, valamint van még néhány elhanyagolt állapotú belterületi út, amelyekre ráfér a korszerűsítés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában