Újfehértó

2021.03.11. 14:33

Pezsgő Újfehértó a vágya

Kisvároshoz illő közösségi életben gondolkodik a település polgármestere.

LTL

Amikor dr. Hosszú József elnyerte a választópolgárok többségének a bizalmát, tele volt tervekkel, megvalósítandó célokkal. Ám a koronavírus-járványhelyzet felülírta az előzetes elképzeléseket.

– Nyüzsgő, pezsgő, élettel teli Újfehértó a vágyam. Sajnos, a Covid miatt vannak mesterséges fékek. Ami viszont tény: tavaly az előző időszakhoz képest több gyermek született, nőtt a házasságkötések száma és a beköltözöttek, a letelepedettek száma is gyarapodott – említette a városvezető, aki feleségével (a civil élet egyik helyi motorjával) a település egyetlen jogász házaspárját alkotja. Huszonnégy éve tevékenykedik az önkormányzati szférában, tehát nem idegenként került a pozícióba, bizalommal fordulhatnak hozzá.

Bölcsődeépítés és új piac

Időarányosan jól a halad a minisztériumi beruházás: honvédelmi sportközpont épül, az országban még négy másik helyen, terveik szerint legelőször Újfehértón adják majd át.

Hosszú József Újfehértó polgármestere
Fotó: Sipeki Péter

– Bölcsődebővítés és piacépítés is lesz a városban, ám a kivitelezési költségek megemelkedtek, ezért csúsznak az építkezések. Útfejlesztések és csapadékvíz-elvezetési projektek növelhetik az itt élők komfortérzetét.

Az uszoda mellett szabadtéri kézilabdapálya kaphat helyet, és a jelenlegi létesítményt kiváltva új futballpálya létesülhet fedett lelátóval. Még ebben a ciklusban szeretnénk egy termálvizes strandot kialakítani, e téren nagyon jó adottságai vannak Újfehértónak.

A járványhelyzet miatt a jelenlegi korlátozások meghiúsítják a nagyobb rendezvényeket.

– Júliusban szeretnénk megszervezni a Fürtös Fesztivált, és augusztus 20-a környékén is többnapos programsorozatra készülünk. A fásultságból akarjuk kimozdítani az embereket. Most az a legfontosabb, hogy minél többen oltassák be magukat, és tartsák be az óvintézkedéseket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában