Nyíregyháza

2021.03.25. 10:00

Rászorulókon segítettek a konyha hősei

Tejfölös pulykatokányt és savanyúságot kaptak a nagyon nehéz helyzetben élő családok.

MI, BM

Száz adag ételt juttattak el a családokhoz | Fotó: Youtube

Vidékre is kiterjesztette a rászorulók segítő jótékonysági ételosztó akcióját a HotelHero. A kampány körülbelül egy éve indult, és olyan szállodák és éttermek a tagjai, amik önzetlenül szeretnének tenni a közjó érdekében.

A fővárosban sikerrel működő kezdeményezés Nyíregyházára is eljutott, ennek részleteiről Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője mesélt lapunknak. Elmondta, a Hotel Fürdőház is tagja a Magyar Szállodaszövetségnek, így rendszeresen értesülnek a szövetség akcióiról, és sokszor fordulnak a tagsághoz segítségért.

Jó érzéssel főztek

– Budapesten Heti Betevő néven működik egy jótékonysági ételosztással foglalkozó szervezet, az ő csapatuk nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik, a szponzoraik biztosítják az alapanyagokat, a HotelHero csapata pedig ételt készít belőle. A résztvevők úgy döntöttek, vidékre is kiterjesztik az akciót, március 21-én a nagyobb városokban – köztük Nyíregyházán – is készültek ételek a rászorulóknak. Szakácsokra és éttermekre volt szükség, mi pedig nagyon szívesen segítettünk.

Száz adag ételt juttattak el a családokhoz | Fotó: Youtube

– A Hunguest Hotel Sóstó igazgatója, Cséplő Zoltán is jelentkezett, 100 adag étel elkészítése volt a cél, s megállapodtunk, hogy ezt megosztva mindkét intézmény főz. Tejfölös puly­katokányt készítettünk tésztával, a savanyúságot és a szállítódobozokat a Metro áruháztól kaptuk – ismertette a jótékonysági akció részleteit az értékesítési vezető, hozzátéve: miután vasárnap elkészültek az ételek, átadták a Vöröskeresztnek, ők pedig eljuttatták a rászorulóknak.

– A szakácsaink is örültek a lehetőségnek, ugyanis hónapok óta zárva vagyunk, ráadásul jó célt szolgáltunk az akcióval – tette hozzá Podlovics Lajos.

Apró, mégis fontos segítség

– Az volt a HotelHero kérése, hogy az ételt olyan bajba került, hátrányos helyzetű családoknak vigyük el, akiknek ez a melegétel valóban segítséget jelent – mondta el lapunknak Gurály Edina, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója.

– Így többek között jutott az anyaotthonban élő bántalmazott nőknek és gyermekeiknek, illetve két olyan halmozottan hátrányos helyzetű családot támogattunk, ahol fogyatékkal élő gyermeket nevel egy héttagú családban a nagymama, a másik családban pedig nagyon nehéz anyagi körülmények között nevelnek öt gyermeket. Az ilyen apró segítség is nagyon sokat jelent, hiszen sokan azt gondolhatják, hogy egyetlen napi melegétel nem sok, de vannak olyan családok, ahol ritkán kerül hús az asztalra, s nemcsak a minőségi, de sokszor a mennyiségi éhezés is jelen van. A nehéz élethelyzetben az ilyen támogatások igen sokat tudnak adni – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában