Kék

2021.03.25. 10:11

Saját piactere is lesz Kéknek

Eredményes a közmunkaprogram: saját részre zöldséget termesztenek, és piacra is viszik.

MJ

Poór Sándor | Fotó: Dodó Ferenc

Fotó: DODO FERENC

A Rétköz több mint kétezer lélekszámú településének, Kéknek a jövője szempontjából fontos, hogy a lakosságszám ne csökkenjen. Ez a fiatalok megtartásával oldható meg, amihez élhetőbbé kell tenni a települést. Ezen fáradozik 20 éve Poór Sándor polgármester. Az önkormányzat igyekszik minden segítséget megadni a lakosoknak, legyen szó letelepedési vagy éppen kelengyetámogatásról. A beruházások is ugyanezt a célt szolgálják.

– Nemrég átadtunk egy két csoportszobás bölcsődét, ami 26 gyermekkel működik. Megnyitottunk egy bentlakásos idősotthont 28 férőhellyel, s ezt egy 30 ember nappali ellátásáról gondoskodó új szárnnyal bővítettük.

Gazdaságosan üzemeltetnek

– Több sikeres pályázatunk is volt 2020-ban: a Magyar Falu Programnak köszönhetően megoldottuk az óvoda akadálymentesítését. Térköveztünk, és a játszóudvar is megújult.

– Belül belügyminisztériumi támogatással az épület festése mellett új burkolatot kaptak a csoportszobák és a kiszolgálóhelyiségek. A gazdaságos üzemeltetés érdekében korszerűsödött a fűtésrendszer, napelemeket és napkollektorokat szereltünk fel. A polgármesteri hivatalt is átalakítottuk, új irodákkal, vizesblokkal bővült, az ügyfélfogadó térben az ügyintézés is komfortosabbá vált. Évek óta eredményes a közmunka­program, melynek keretében több mint ezer négyzetméteren fóliasátorban zöldséget termesztünk. Zömében a közétkeztetésben használjuk fel, a többletet értékesítjük – mondta Poór Sándor.

Poór Sándor | Fotó: Dodó Ferenc

Kék első embere hozzátette: a polgárőrséggel közösen pályáztak egy személygépjárműre és térfigyelőkamera-rendszerre, ami a rendőrség munkáját is segíti. A sportöltöző fűtésének korszerűsítésére, az óvodai konyha felújítására készülnek, de megújul a hivatal melletti faluház.

Járdája lesz a Petőfi és az Alkotmány utcának. Az Ady Endre utca egy szakaszán kerékpárút épül, és a településen átvezető út 1,8 kilométeres része is megújul. A legnagyobb volumenű beruházásuk a piactér kialakítása lesz, amire 124 millió forintot nyertek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában