Nyíregyháza

2021.04.26. 15:23

A fűtési szezonnak még nincs vége

A hőközpont korszerűsítésére, a távvezetékek cseréjére közel 300 milliót különített el a Nyírtávhő Kft.

LTL

Fotós: DODÓ FERENC

Fotós: DODÓ FERENC

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményt adott ki, melyben azt írták: bár a fűtési szezon hivatalosan április 15-én véget ért, a hideg időjárás miatt a háztartások többségében még fűtenek.

Sokan meglepve olvasták ezt az időpontot, hiszen 2004 óta országszerte szeptember 15-től május 15-ig tart az idény.

Hibaelhárítás az Érkertben

– Természetesen a Nyírtávhő Kft. szolgáltatási területén is a május 15-i dátum a mérvadó. Jelenleg az Érkertben, az Árpád utca 57. és 65. szám mellett kell elhárítani a hibát (a munkálatok várható befejezése május 7-e), a többi helyen zavartalanul üzemel a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás – közölte érdeklődésünkre Joó László ügyvezető igazgató. A Nyírtávhő Kft. illetékességi területéhez megközelítőleg tizenhatezer lakossági fogyasztó és mintegy ezer közület tartozik. Mintegy 4 millió légköbmétert fűtenek, amivel Magyarország kilencvenhat távhőszolgáltatója közül a kilencedik helyen szerepelnek.

Tizenhatezer lakossági fogyasztó tartozik a Nyírtávhőhöz | Fotó: KM-archív

– Ha a jövő hónap közepén vége a fűtési szezonnak, akkor elkezdődhetnek a felújítások. Bár lehetőség szerint egész évben igyekszünk karbantartani és fejleszteni a hálózatunkat, nyáron van három hónapos lehetőségünk a nagyobb horderejű munkákra. A hőközpont korszerűsítésére, a távvezetékek cseréjére közel 300 milliót különítünk el a költségvetésünkből.

Virtuális utalvány

Azok a nyíregyházi lakossági távhőfogyasztók, akik az adott fél évben, a sorsolás napján nem rendelkeznek hátralékkal, automatikusan sorsoláson vesznek részt. Fél évente öten nyernek egy-egy 20 ezer forint értékű virtuális utalványt, amit a következő havi számlában írnak jóvá a Nyírtávhő Kft.-nél.

LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában