Hulladékgyűjtés

2021.04.27. 11:41

A lakosság is segíti a szemétgyűjtést

Országos program keretében szabadul meg a város az illegális szeméttől.

KM

Máté Antal

Fotó: Sipeki Péter

Egyre többen vennének rész a Tisztítsuk meg Nyírbátort! akcióban, mely azt tűzte zászlajára, hogy az önkormányzat és a lakosság közreműködésével felszámolja az illegális hulladéklerakókat a város területén. A kezdeményezésről Máté Antal, Nyírbátor polgármestere lapunknak elmondta, a Tisztítsuk meg Magyarországot! országos programban önkormányzatok és civil szervezetek pályázhatnak.

Máté Antal
Fotó: Sipeki Péter

Egyre többen jelentkeznek

– A szemét gyűjtésének, elszállításának, eszközeinek költségét fedezi a pályázat. A gyűjtést hamarabb kezdtük volna, de a pandémia és a korlátozó intézkedések lassították a folyamatot. Május közepéig szedjük a hulladékot, ezért most még nem tudom, mennyi szemétről van szó. A nagyobb illegális lerakókat gépekkel számoljuk fel, a lakosság pedig segít minket az egyéb területek feltárásában. A munkahelyi közösségek, civil szervezetek, sportegyesületek és baráti társaságok jelentkezését is várjuk, akik olyan helyeken szedik a szemetet, ahol gépekkel ez nem megvalósítható – tudtuk meg a polgármestertől, aki ­hozzátette: a jelentkezés folyamatos, és egyre többen jelezték, hogy szívesen segítenek az önkormányzatnak a munkában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában