Köszönet nekik

2021.04.26. 13:24

Akikre büszkék vagyunk Nyírcsaholyban

2020 márciusában mindenki számára szinte hihetetlen hírek érkeztek a médiából, és eltelt néhány nap, mire tudatosult bennünk, hogy a vírus, aminek a jelenléte már országunkban is kézzelfogható volt, el fogja érni településünket, munkatársainkat, családtagjainkat is. Félve nyugtatgattuk magunkat, hogy talán ,ha odafigyelünk magunkra és egymásra, ha betartjuk az óvintézkedések alapvető szabályait, akkor átvészelhetjük ezt a kritikus néhány hónapot. Azóta eltelt több, mint egy év. S ezalatt az idő alatt már a világjárvány mutáns vírusairól, és negyedik hullámáról beszélünk…

Forrás: Önkormányzat

Míg korábban a közösségi programok, csapatépítő rendezvények kapcsán volt jelentősebb összefogásra szükség, most a baj, a járvány okozta gondok leküzdése ösztönzött együttműködésre bennünket. Intézményvezetőinkkel ülést szervezve, mindenki felelősségteljesen, előre gondolkodva vezényelte saját intézményét, és igyekeztünk a COVID-19 okozta első ijedtségünket eloszlatni, s tudatosan a problémák megoldására koncentrálni.

A segítőkészség, a jószándékra való indíttatás mindenki számára elsődlegessé vált, s ezért a hozzáállásért a település vezetőjeként óriási hálával tartozom, mert hosszú idő óta nem belefáradva, elkeseredve, hanem mindig pozitív látásmóddal előre tekintve, a felmerülő problémák megoldására fókuszálva tettük és tesszük mai napig is dolgunkat a településen élők egészségéért, betegeink felgyógyulásáért, tragédiát elszenvedők segítéséért.

Külön köszönettel tartozom községünk nevében háziorvosunknak, Dr Gaál Gedeonnak, ápolójának, Kovácsné Nyíregyházi Editnek, és asszisztensének, Fáberné Kiss Anikónak! Doktor Úr -munkatársaival együtt -a megbetegedéstől nem félve, az emberektől nem elzárkózva a pandémia kezdete óta a szokásos nyitvatartási rendben gyógyítják a rendelőbe érkezőket. A község háziorvosa elismert szakmai múltjával és munkájával hiteles szakemberként tájékoztatott bennünket a nyírcsaholyi helyzetet áttekintve, és végtelen türelemmel, szakértelemmel igazgatja ma is a praxisába tartozó betegeket, klienseket a védőoltási kétségekkel, a járvány okozta szövődményekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseket illetően. Mindannyian az önkormányzattal együttműködve szervezik, szervezzük a rendelőbe, vagy oltópontra bármilyen nehézségek miatt nehezen mozgatható emberek eljuttatását.

A járvány kitörésének kezdetén dolgozóink, valamint a településen élők védelme érdekében COVID-19 teszteket vásároltunk, és heti rendszerességgel, – illetve, ha a szükség, betegség úgy hozta,- szűrettük intézményi, önkormányzati dolgozóinkat. Ehhez elengedhetetlen volt egy szakember segítsége. Védőnőnk, Bartháné Makkai Erika – mielőtt még a gondolat megfogalmazódott volna bennünk – felajánlotta önkéntes, ingyenes szakmai segítségét, és hétfőnként intézményről-intézményre járva, a kötelező óvintézkedéseket betartva végezte a szűrővizsgálatokat. Mindig nagyon vártuk, mert egyébként is szeretetteljes egyénisége jókedvet csempészett a napjainkba, ha pedig COVID-mentes teszt eredményekről számolt be, örömünk határtalan volt, s megkönnyebbülten folytattunk munkánkat. Köszönjük önzetlen és kitartó segítségét!

Nagy Lívia

Igen nagy feladat hárult a Nyírcsaholyi Idősek Klubja vezetőjére, Nagy Líviára és munkatársaira. Az intézmény dolgozói – annál fogva, hogy idős emberek gondozását végzik- jelentősen veszélyeztetve vannak a megbetegedés valószínűségét illetően, hiszen a pandémia első szakaszában a vírusfertőzés kifejezetten az idős emberi szervezetre volt veszélyes. Nehéz volt az általuk gondozott emberekkel megértetni, hogy miért nem látogathatják a korábban megszokott módon gondozóink őket. Azt gondolom, sok család érezte biztonságban szeretteit, hiszen tudták és tudják, hogy a Klub dolgozói lelkiismeretesen, nem pusztán a munkaköri leírásukban foglaltak szerint, hanem mindig azon túl, az emberséget és segítőkészséget szem előtt tartva szinte családtagként viseltek gondot település szerte az idős, ellátásra szorult embereken. Köszönet áldozatos munkájukért!

A világméretű járvány egyik legfontosabb üzenete már sok-sok év óta megfogalmazódott az emberiségben, ideje hát újra értelmezni Arany János gondolatát:

„Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,

Ember lenni mindég, minden körülményben.„

- Magyar Csabáné, polgármester -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában