Koronavírus

2021.04.30. 12:25

Állatparktól a könyvtárig: így nyit Nyíregyháza!

A NYÍRTÁVHŐ Kft. és a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyfélfogadási és a fogyasztókkal történő személyes kapcsolattartási rendjéről, mely szerint a társaság ügyfélszolgálatai a veszélyhelyzet előtti szabályozásnak megfelelő nyitvatartási rend szerint működhetnek az érvényes járványügyi előírások és intézkedések betartása mellett.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ezért az említett ügyfélszolgálataok május 03. hétfőtől kereshetők fel. Hasonló szabályok mellett kereshetők fel az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatai.

A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő sportlétesítmények, a nyújtott szolgáltatások a veszélyhelyzet előtti szabályozásnak megfelelően működhetnek az érvényes járványügyi előírások és intézkedések betartása mellett.

A sportlétesítmények és a szolgáltatások védettségi igazolvány bemutatásával vehetők igénybe, az ott tartózkodás ideje alatt a maszk viselése nem kötelező.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által üzemeltetett gyógyfürdő-létesítmények, fürdő- és gyógyászati szolgáltatási tevékenységek, illetőleg szállodai szolgáltatások a veszélyhelyzet előtti szabályozásnak megfelelően működhetnek az érvényes járványügyi előírások és intézkedések betartása mellett. A szolgáltatások védettségi igazolvány bemutatásával vehetők igénybe, az ott tartózkodás ideje alatt a maszk viselése nem kötelező.

A Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő Nyíregyházi Állatpark, illetőleg a szállodai szolgáltatások a veszélyhelyzet előtti szabályozásnak megfelelő nyitvatartási rend szerint működhetnek az érvényes előírások és intézkedések betartása mellett.

Az állatpark, illetőleg a szállodai szolgáltatások védettségi igazolvány bemutatásával vehetők igénybe, az ott tartózkodás ideje alatt a maszk viselése nem kötelező.

A Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft. valamennyi játszóhelye a veszélyhelyzet előtti szabályozásnak megfelelő nyitvatartási rend szerint működhet az érvényben lévő előírások és intézkedések betartása mellett. A színházi előadások, és egyéb a társaság által szervezett programok, rendezvények védettségi igazolvány bemutatásával vehetők igénybe. A szolgáltatást igénybe vevők, illetőleg védettségi igazolvánnyal rendelkező munkavállalók részére ott tartózkodásuk ideje alatt a maszk viselése nem kötelező.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában lévő kulturális intézmények látogatásáról és működéséről. A Váci Mihály Kulturális Központ, Krúdy Art Mozi, Jósa András Múzeum és tagintézményei, Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és fiókkönyvtárai, könyvtár pontjai, Nyíregyházi Cantemus Kórus – a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak által újra látogathatóak a hatályos járványügyi előírások betartása mellett. A jegy megváltásával látogatható kulturális eseményen nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.

Fenti határozatok az élet és vagyonbiztonság védelméért felelős miniszternek a négymilliomodik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját megállapító, a Magyar Közlönyben közzétett egyedihatározatát követő naptól hatályosak.

A kulturális intézmények tájékoztatása szerint, várhatóan az alábbi időpontoktól fogadják a látogatókat:

A Jósa András Múzeum, a Kállay Gyűjtemény és a Sóstói Múzeumfalu a Korm. rendeletben meghatározott első lehetséges nyitási naptól várja a látogatókat.

Váci Mihály Kulturális Központ és tagintézményei – május 3. Móricz Zsigmond Színház, Bencs Villa – május 3.

Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és fiókkönyvtárai – május 3.

Könyvtárbusz szolgáltatás – május 4-étől

Krúdy Gyula Art Mozi – május 6.

Móricz Zsigmond Színház, Rózsakert Szabadtéri Színpad – május 20.

A városi fürdők, uszoda nyitása a kiadott járványügyi ajánlások figyelembevétel további felkészülést igényel, ezért ennek időpontjáról az üzemeltető társaságok később adnak tájékoztatást.

Nyíregyháza polgármestere és az operatív munkacsoport tagjai abban bíznak, hogy a megfelelő mértékű átoltottságnak és a még érvényben lévő járványügyi szabályok fegyelmezett betartásának köszönhetően a kulturális és szabadidős programokat biztosító intézmények zavartalanul és biztonságosan működhetnek az elkövetkező időszakban. Emellett arra kérik a nyíregyháziakat, hogy továbbra is vigyázzanak magukra és egymásra, minél többen éljenek a védőoltás felvételével.

- Dr. Kovács Ferenc polgármester megbízásából: Dr. Kása Brigitta aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában