Nyíregyháza.

2021.04.20. 09:46

Bővülhet a körforgalmak köre

Előreláthatólag szeptemberre készülhet el az újabb biztonságos csomópont.

Fotó: Sipeki Peter

Aki madártávlatból szemléli Nyíregyházát, azt láthatja, hogy gomba módra szaporodnak a körforgalmak. Egyre több frekventált helyet alakítanak át azért, hogy növeljék a közlekedők komfortérzetét. A legújabb csomópont a Tünde utca és a Kállói út kereszteződésében épül. A munkaterület átadása után hétfőn is dolgoztak a gépek, a következő négy-öt hónapban szükség lesz az arra járók türelmére, megértésére.

Tavaly hármat adtak át

– Indokolt volt a forgalmas kereszteződés átalakítása. Négyágú körforgalom épül ki, mégpedig minden ágán átkelőhelyekkel a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak egyaránt. A tervek szerint szeptemberre készülhet el a csomópont – erősítette meg dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a közösségi oldalán.

Hozzátette: – A projektben a régi buszmegálló helyett új buszöblöt alakítanak ki, megoldják a csapadékvíz elvezetését, és a közvilágítási hálózat is megújul. Önkormányzatunk a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel közös konzorciumban, uniós forrásból teremti meg a beruházás feltételeit. Ez egy folyamat része, hiszen például csak tavaly három új körforgalom épült a városban: kettő Örökösföldön, egy a Korányi Frigyes utca – Csaló köz kereszteződésénél.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében pályázatot hirdetett az Év körforgalma elnevezéssel. Április 15-éig lehetett pályázni, a szakmai munkacsoport ebből választott ki 10, az általa legjobbnak vélt körforgalmat, amire május 2-áig lehet voksolni A Közlekedési Kultúra Napja hivatalos Facebook-oldalán. A beérkezett javaslatok közül a munkacsoport az esztétika, a közlekedésbiztonság, a körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja, a gyalogos- és kerékpáros-átvezetések kialakítása, a gondozottság, valamint a burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota alapján választotta ki a legjobbakat.

Borítókép: A Kállói út és a Tünde utca kereszteződésében hétfőn is dolgoztak a munkagépek | Fotó: Sipeki Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában