Gyász

2021.04.02. 12:40

Elhunyt a Móricz Zsigmond Színház alapító és örökös tagja

Szabó Tünde 76 évet élt.

Elhunyt Szabó Tünde Déryné-díjas színésznő, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház alapító és örökös tagja.

1967-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Egy évadot a kecskeméti Katona József Színházban töltött, 1968-73 között a Pécsi Nemzeti Színház, 1973-81 között a Vidám Színpad tagja volt.

1981-től játszott a nyíregyházi teátrumban, ahol számos óriási siker fűződött a nevéhez. A Sok hűhó semmiért című előadásban ő volt Beatrice, az Orpheusz alászáll című darabban pedig Lady Torrance. Ő játszotta Abby-t az Arzén és levendulában, s Martha-t a Nem félünk a farkastól című darabban. Olyan kiváló előadásokban szerepelt, mint a Csongor és Tünde, a Krétakör, a Vérnász, az Oszlopos Simeon, a Koldusopera, A kék madár, az Ördögök, az Oidipusz, a Tartuffe, a Segítsd a királyt, a Hegedűs a háztetőn, A revizor vagy az Őrült nők ketrece.

Főiskolásként és fiatal színésznőként több filmben is szerepelt. Színműíróként is bemutatkozott: Nyíregyházán a Kvantum Fantom csapdája című zenés mesejátékát és a Küszöbön című színművét mutatták be, de színpadi adaptációkat is írt.

Szabó Tünde 76 évet élt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában