Gazdijogsi

2021.04.01. 10:53

Képzés a kutyatartóknak

A Gazdijogsi program célja, hogy elméleti és gyakorlati tudást adjon az állattartóknak.

KM

Gazdijogsi néven indít komplex edukációs programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az állatvédelmi problémák megoldásához ugyanis a szemléletváltás és az oktatás is elengedhetetlen – olvasható a Nébih közleményében. A gazdijogsi.hu online oktatási platform várhatóan szeptemberben indul.

Elmélet és gyakorlat

– Magyarországon körülbelül másfél millió kutyát tartanak, amely a lakosságszámra vetítve nemzetközi viszonylatban is soknak számít. A velük való együttélés folyamatos törődést és felelős gondolkodást követel – hangsúlyozta dr. Bognár Lajos országos főállatorvos.

Az önkéntesen vállalható, ingyenes, online képzés tananyaga többek között sorra veszi a kutyaválasztás szempontjait, anatómiai és élettani alapismereteket nyújt, de bemutatja az eb alapvető szükségleteit, viselkedési formáit és problémáit, valamint a kutyatartás jogi szabályozását is.

A kezdeti elméleti anyag később gazda-kutya gyakorlati képzéssel bővülne majd, távlati cél pedig, hogy teljesítése kötelező előfeltétele legyen a kutyavásárlásnak, illetve az örökbefogadásnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában