Koronavírus

2021.04.14. 13:37

Megyei kórház: „Túl vagyunk a 100 ezredik oltáson”

Ezen a héten további 20 ezer oltást adnak be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház oltópontjain.

Nyíregyháza, 2021. április 13. Szoták Judit bõrgyógyász fõorvos beolt egy nõt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 13-án. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI/Balázs Attila

Fotó: Balázs Attila

„Túl vagyunk a 100 ezredik oltáson is intézményünk oltópontjain, és ezen a héten további húszezer oltást adnak be munkatársaink” – adta hírül közösségi oldalán a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház.

„A megyében folytatódik a pedagógusok és a praxisokból delegált regisztráltak oltása, valamint a háziorvos kollégák is hozzánk hasonló aktivitással oltják az oltásra várakozó betegeiket. Köszönjük a lakosság fegyelmezettségét, köszönjük együttműködésüket az egészségügyi dolgozókkal, az oltási csoportokkal.

Köszönettel tartozunk azoknak is, akik betegség vagy más akadály miatt nem tudják a második oltást felvenni, és azt jelzik az oltópontokon. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a lehető legnagyobb védettség kialakulásához nagyon fontos a második oltások felvétele.

Saját tapasztalataink is azt igazolják, hogy a koronavírus-fertőzés súlyos szövődményeinek elkerüléséhez szükség van az ismétlő oltás immunválaszt megerősítő hatására is. Ne feledjék, hogy az első oltás után ugyanúgy be kell tartanunk a védekezés szabályait, a távolságtartást, a maszkviselést, mint előtte, hiszen a fertőzés kockázata nem szűnik meg teljesen.

Ezzel nem csak magunkat, de hozzátartozóinkat, barátainkat is megvédhetjük az esetleges betegségtől.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra! Éljenek az ingyenes első és második oltás lehetőségével a biztonságunk, a biztonságuk érdekében!” – írják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában