Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.04.22. 07:51

Nagyon hasznos lehet a kisbusz

Hamarosan újra megnyílik a falu- és tanyagondnoki kisbuszpályázat, hárommilliárd forint a keret.

KM

Országszerte lehet találkozni a közutakon olyan kisbuszokkal, amelyeknek oldalát valamelyik településnek a neve díszíti. A felirat azt jelzi, hogy a Magyar Falu Programban sikeresen pályázott az ominózus helység önkormányzata.

Az idén folytatódik a program, május 12-én kezdődik az újabb kampány. A falu- és tanyagondnoki buszok beszerzésére ötezer fő alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai pályáz­hatnak tizenötmillió forint vissza nem térítendő támogatásra.

Magas komfortszínvonal

A falubusz.hu oldalon kiderül, hogy pontosan mi is a pályázat célja: a kis lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működéséhez magas komfortszínvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével járulnak hozzá. A kiírásban rendelkezésre álló keret hárommilliárd forint. A kész pályázatokat május 12-étől június 11-éig lehet benyújtani.

A német autógyártók az idén is beszállnak a pályázók kegyeiért folyó versenybe.

– A Volkswagen Transporter 6.1 kisbusz és elődei a falugondnoki pályázatokon bizonyítottak; 2015, 2019 és 2020 őszén is sok önkormányzatnak, sportegyesületnek és egyháznak adtunk át Volkswagen kisbuszt. A Transporterek erénye az elnyűhetetlen német minőség és tartósság – ezt az autó legfrissebb generációja is szavatolja – közölte Veres Tibor, az Autó Széles Volkswagen haszonjármű-értékesítője.

Önerő nélkül is

– A támogatott járművek mezőnyéből kiemelkedik a Toyota Proace Verso kisbusza. Mindamellett, hogy bőséges extra felszereltséggel is önerő nélkül pályázható, a gyártói garanciát tekintve jóval a többi kisbusz felett teljesít: öt év vagy kerek egymillió kilométeres garanciát biztosít rá a japán gyártó. Tavaly emiatt is választotta sok önkormányzat ezt a modellt, ahogy ezt a megye útjain is lehet látni – mondta el Bagin Tamás, a nyíregyházi Toyota Titán márkakereskedés falubuszfelelőse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában