Nyíregyháza

2021.04.10. 10:12

Országos olasz fesztivál most is az online térben

A Kölcsey-gimnázium diákjai eredményesen szerepeltek.

KM

Patai Fanni

Festival d’Italiano. Minden kölcseys olaszos diák legjobban várt napja – írja beszámolójában Nyisztor Angéla, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 12. c osztályos diákja.

– Már magában a név többet jelent a különböző versenyszámok összességénél: fesztivál. Sajnálatos módon az ideiglenes helyzet miatt már másodjára került online térbe a verseny. Idén, márciusban a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium által megrendezett Olasz Fesztivál több programsorozattal is kiegészült: sikerült online módon megoldani a vers- és prózamondást, a meseírást, valamint számos írásbeli pályázatra nyílt lehetőség. Több kategória témájának az aktualitását az olasz nyelv atyjaként is számontartott Dante Alighieri halálának 700. évfordulója adta.

Nyíregyházi díjazottak

A kölcseys diákok most is részt vettek a különböző pályázatokon, versenyeken, és közülük többen lettek díjazottak: Siket Csongor (12. c), Tóth Blanka (12. a), Virányi Hanna (12. a), valamint Varga Benjámin (12. a) első helyezést ért el a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium által meghirdetett Képzeletbeli interjú Dantéval című filmes pályázaton.

A Pécsi Tudományegyetem meghirdette „Az ördög a részletekben rejlik” pályázaton Péterfi Lili (9. b) is első lett.

Patai Fanni (11. b) a Szegedi Tudományegyetemnek az „Az Isteni Színjáték vignettákon” elnevezésű pályázatára képregény formájában keltette életre Dante örök érvényű művének harmadik, A Pokol kapuja című énekét. Fanni munkáját különdíjjal jutalmazta a zsűri.

Varga Benjámin

Nyisztor Angéla két pályamunkát is készített. A Debreceni Egyetem prózafordításán (Giancarlo de Cataldo: I traditori/Az árulók, részlet) harmadik helyezést, a Szegedi Tudományegyetemnek a „Beatrice mint valóságosan létező és mint szimbolikus alak Dante műveiben” című pályázatára beküldött írásával pedig különdíjat ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában