hamburgeres incidens

2021.04.21. 20:41

Pozitív hozadéka lett a feljelentésnek, a megyében is jótékonysági akciót szerveztek

A hétköznapok hősei ők.

LTL

A vásárosnaményi kórház részéről dr. Komonyi Tibor osztályvezető főorvos (középen) vette át a pizzát

Forrás: Bíró Zoltán archívuma

„Főbenjáró bűnként” könyvelt el egy esetet a magát szemfülesnek tartó állampolgár, aki néhány napja feljelentett egy mentőápolót, mondván: megállt hamburgert venni, és ezzel megszegte a munkaköri kötelességét. Lavinát indított el az eset, azóta szinte egymásra licitálnak a felajánlók, és országszerte különböző módon igyekeznek az egészségügyi dolgozók kedvében járni.

Hatalmas jóság

– Miközben a pihenőidőmet töltöttem a 24 órás szolgálat után, ebédre vettem egy hamburgert. Ezt fotózta le egy illető, amit csatolt a feljelentéséhez. Amikor ennek híre ment, nagyon sokan védtek meg a kommentjeikkel. Megható, hogy milyen sokan segítettek azóta nekünk, az egészségügyben tevékenykedőknek, ezért köszönettel tartozom mindenkinek. Pozitív hozadéka lett a történetnek, egy hatalmas jóság kerekedett ki belőle – mondta a Tények.hu-nak Buvár Mariann, a feljelentett mentőápoló.

– A Covid–19-világjárvány új fejezetet nyitott az emberiség történetében. Tudom, hogy bármilyen szektorban dolgozik valaki, veszélynek van kitéve. Az egészségügyi dolgozóknak olykor el kell viselniük embertársaik rossz- indulatát is. Ezért fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy jó lenne valamilyen módon kifejezni nekik a köszönetünket – említette Bíró Zoltán, Tiszakerecseny polgármestere.

Kiálltak kollégáik mellett

– Jótékonysági süteménysütést kezdeményeztem a helybeli ügyes kezű asszonyok körében. Nagyon örültek a felvetésemnek. Az önkormányzatunk konyhájának dolgozói pizzát sütöttek, ezzel járultak hozzá a felajánláshoz. Veress Róbert református lelkész saját termelésű almájából készült gyümölcslével támogatta az akciót. Hálás vagyok mindenkinek, aki örömet szerzett a dolgozóknak. A vásárosnaményi kórház részéről dr. Komonyi Tibor osztályvezető főorvos, a tiszaadonyi mentőállomástól Liba Attila mentőállomás-vezető, a vásárosnaményi mentőállomástól pedig Biróné dr. Csizmadia Edina mentőállomás-vezető vette át a jó szándékú ajándékokat – fűzte hozzá Bíró Zoltán.

A hamburgeres incidens óta országszerte sokan igyekeznek tenni azért, hogy a mentősök ne dolgozzanak üres hassal.

A Zing Burger csapata a budapesti, debreceni és fehérvári mentőszolgálatokat több száz ajándék hamburgerrel lepte meg önzetlenül. A kecskeméti életmentők egy helyi büfétől 104 nutellás, kakaós és lekváros palacsintát kaptak. A Magyar Birkózó Szövetség 1 millió forinttal támogatta a mentősök áldozatos munkáját.

Az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálatot indított a feljelentés hatására, és közleményében kiállt kollégái mellett: nem az ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg néhány percre, ez pedig nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában