Csenger

2021.04.23. 10:49

Rózsaszín léggömböket engedtek el Csengerben

A méhnyakrák a második leggyakoribb rosszindulatú daganat, mely elsősorban a 45 éven aluli nőket érinti.

Fotó: Kákos Dávid

Évente több száz női beteg veszti életét a szűrővizsgálat elmulasztása miatt. A Csengeri Egészségfejlesztési Iroda rendszeresen tart előadásokat a betegséggel összefüggésben. Ezúttal rózsaszín lufikkal hívták fel a nők figyelmét a szűrővizsgálat fontosságára: az időben felfedezett betegség gyógyítható. Az iroda célul tűzte ki, hogy a csengeri járásban minél több női lakos vegyen részt évente egy alkalommal szűrővizsgálaton, illetve a 12. életévüket betöltött fiúk és lányok is minél nagyobb arányban részesüljenek az ingyenes HPV elleni védőoltásban.

A COVID-19 járványhelyzetre tekintettel az érdeklődők az online előadásokat megtekinthetik a Csenger Városi Televízió műsorán és a Csengeri Egészségfejlesztési Iroda Facebook-oldalán. Kérdéseket tehetnek fel a nőgyógyász szakorvosnak, illetve hozzászólásokkal és fotókkal jelezhetik, hogy csatlakoznak a felhíváshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában