Önkormányzat

2021.04.08. 11:51

Segítségnyújtás és tanácsadó hálózat

A munkaerő-piaci integrálóprogramokban több mint kétszázan vettek részt.

KM

A megyeszékhely önkormányzata egy uniós projektnek köszönhetően kialakított egy Család és KarrierPontot Nyíregyházán. Az iroda többek között ingyenes jogi, HR- és mentálhigiénés tanácsadásokat, gyermekfelügyeletet és online korrepetálást nyújtott a közelmúltban. Kiemelt feladata volt a nők, a családok helyzetének javítása közvetlen és közvetett segítségnyújtással, a munkáltatók és a munkavállalók közötti együttműködés elősegítése a család és a munka összeegyeztethetőségének érdekében.

A projektnek köszönhetően egy olyan helyi hálózatot is létrehoztak, amely beazonosítja, nyilvántartja, közvetíti a nők és a családtagok számára a térségben elérhető szolgáltatásokat.

Integrálóprogram

A programban a CsakPont szemléletformáló tevékenységet is végzett, a projekt során elvégzett kommunikációval 1800 személyt sikerült elérni. A munkaerő-piaci integrálóprogramokba több mint 200 hátrányos helyzetű személyt tudtak bevonni, segítő szolgáltatásokat több mint 700-an vették igénybe, a foglalkoztathatóság javítása érdekében pedig 500-an vettek részt különféle képzéseken. Az atipikus foglalkoztatás népszerűsítése során 20 helyi munkáltatóval sikerült együttműködési megállapodást kötni – tájékoztatta lapunkat a ­megyeszékhely önkormányzatának sajtószolgálata.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában