Rotary Club Talentum

2021.04.17. 09:25

Talentum program: még lehet jelentkezni

A megyeszékhelyen tanuló 14–18 év közötti diákok még néhány napig pályázhatnak a nyíregyházi Rotary Club Talentum programjára.

CsA

Torkos Anetta 2019-ben került be a Talentum programba

Forrás: Rotary

A szervezet olyan helyi fiatalok jelentkezését várja, akik a korosztályukban kiemelkednek a természet- és humán tudományok, művészet vagy sport területén nyújtott teljesítményükkel. Kategóriánként egy, tehát összesen három diák vehet részt a programban, ezenfelül a bírálók több különdíjat is odaítélnek. A honlapról letölthető formanyomtatványt és a szükséges mellékleteket április 20-a éjfélig a [email protected] e-mail-címre kell elküldeni. A három kategória győzteseit évente egyszer, maximum 220 ezer forinttal támogatja a szervezet.

Torkos Anetta egyike volt azoknak a tehetséges fiataloknak, akik 2019-ben bekerültek a Rotary Talentum programjába. – Hatalmas öröm volt számomra, hiszen tavaly év elején lehetőségem nyílt arra, hogy megvásároljak egy kifejezetten target sprintre kifejlesztett puskát, a sportágam legjobbját – árulta el a fiatal sportlövő. Anetta hozzátette: 2020-ban a világjárvány miatt sajnos rengeteg házi- és nemzetközi verseny elmaradt.

– A kijárási korlátozás első időszaka nagyon nehéz volt, mert felborult az addig igen feszes napirendem: iskola, edzés, balett, közben tanulás. A karantén első két hetében nem is találtam a helyem... Én, aki mindig rohanok, szinte alig vagyok otthon, a nap 24 órájában a négy fal között ültem. Cserébe sok időt fordíthattam a tanulásra, aminek meg is lett az eredménye: kitűnő bizonyítvánnyal zártam az évet, és Magyarország jó tanulója, jó sportolója elismerésben részesített az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Hétszeres országos bajnok

Tavaly októberben Nyíregyházán rendezték meg a target sprint országos bajnokságot, ahol Torkos Anetta egy nap alatt hétszer is a dobogó legfelső fokára állhatott.

– Nagyon büszke vagyok a szülővárosomban elért teljesítményemre és arra is, hogy 2021-ben tagja lehetek az utánpótlás-válogatottnak, illetve bekerülhettem a Héraklész-programba. A közelmúltban rendezték meg az idei target sprint magyar kupasorozat első versenyét, melyen harmadik helyezést értem el. Jelenleg a sport mellett angol és német középfokú nyelvvizsgára készülök, és ősszel szeretnék előrehozott nyelvi érettségit tenni.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában