PET Kupa

2021.04.22. 16:19

Tettre, illetve PETrekészek

A fiatalok Kavalecz Klaudiát választották csapatkapitánynak.

TG

A csapat tagjai nagyon várják már a PET Kupát

Forrás: PETrekészek

Az „alakuló ülésen” a csapat tagjai kapitányt is választottak, a megtisztelő feladatra Kavalecz Klaudiát kérték fel. A nyíregyházi Arany-iskola testnevelő tanárát arról faggattuk, mi motiválta abban, hogy a PET­rekészek tagja legyen, milyen a kapcsolata a Tiszával, és önmagában a természettel.

Szemléletmódot váltott

– Egy régi ismerősöm, Zákány Ágnes a barátaival már évek óta azon fáradozik, hogy a Tiszát megtisztítsa a Kárpátalja felől érkező szemétáradattól. A februári áradáskor is rengeteg hulladék vonult le a folyón, az akkori mentesítésben ők is segítettek. A közösségi médiában láttam Ági egy posztját, és akkor eldöntöttem, hogy én is csatlakozom hozzá. Megkerestem Ágit, majd két barátommal, Kelemen Olimpiával és Nádasi Norberttel útra keltünk Tiszaszalkára, a Fetivizig telepére, ahol a Tiszából korábban kihalászott PET-palackokat válogattuk szét és báláztuk egybe. Csodálatos embereket ismertünk meg aznap, annak ellenére, hogy a munka komoly fizikai igénybevételt jelentett, nagyon jól éreztük magunkat. Azt is elmondhatom, hogy azóta teljesen megváltozott a látásmódom a szeméttel, a műanyag palackokkal kapcsolatban, én magam is megpróbálok minél kevesebb szemetet „termelni” és környezettudatosabban élni – mondta Klaudia, aki csapattársaival egyetemben már nagyon várja a PET Kupát. Hozzátette, akik szeretnének részesei lenni a kalandnak, azok a PETrekészek Nyíregyháza Facebook-oldalon csatlakozhatnak hozzájuk.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában