Nyíregyháza

2021.04.20. 11:30

Történelmi lépések a felüljárón – elindult a felújítás

Hétfőn elkezdődtek a nagyszabású munkálatok, megváltozott a forgalmi rend a közúti átkelőn.

ltl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Pusztai Sándor

Fontos mérföldkőhöz érkeztek a kivitelezők: a hosszas előkészítés után hétfőn a hatalmas betonelemek és a megváltozott forgalmi rend is alátámasztotta, hogy hozzáláttak a Tiszavasvári úti felüljáró felújításához. Negyvennégy éve épült a közúti átkelő, amiről a Kelet-Magyarország 1977. április 30-ai számában Ojtozi János, a közúti üzemi vállalat igazgatója megjegyezte: „Tizennégy vállalat jól szervezett munkájával, hat hónappal a határidő előtt, 100 millió forintos befektetéssel készült el a beruházás.”

Teljes körű megújulás

Már korábban megírtuk, hogy a mostani beruházást a nyíregyházi önkormányzat kezdeményezte.

– A vizsgálatok megálla­pították, hogy teljes körű megújulásra van szükség. Nem elég a felületi kezelés, ki kell cserélni a tartószer­kezetet, a pilléreket, a híd­felületet, és azt kértük: a tervbe építsék be, hogy amennyiben a belvárosból megyünk a Kertváros felé, akkor a jobb oldalon szélesebb legyen a járda, hogy ott egy kerékpárút is helyet kaphasson, hiszen most a felüljáró előtt és után is van kerékpárút, de a hídon nincs – nyilatkozta a kormányzati forrás bejelentését követően lapunknak dr. Kovács Ferenc polgármester.

Hétfő délelőtt méretes betonelemekkel zárták le a híd déli oldalát. Minden akadály elhárult, így hamarosan megkezdik az elhasználódott szerkezet felújítását.

Alternatív útvonalak

– Előbb az engedélyezési, s a kivitelezési tervek készültek el, majd a pénzügyi része tisztult le a kiemelt projektnek – reagált megkeresésünkre dr. Vinnai Győző térségi országgyűlési képviselő novemberben. Hozzátette: – A Magyar Falu Programban Nagycserkesz belterületi kerékpárút-hálózatra nyert el forrást, így a következő cél az, hogy az ipari parkig kiépült kerékpárút később összeérjen ezzel. A Tiszavasvári úti felüljáró megújulása egyaránt örömhír a kertvárosiaknak, a bokortanyákon élőknek, a térségben élőknek, összességében minden közlekedő vágya teljesülhet.

Több ezren az átadáson

„A verőfényes délutánon, több ezer résztvevő jelenlétében Bíró László városi tanácselnök köszöntötte a tervezőket, beruházókat, kivitelezőket, a megjelent vendégeket. Az avatáson elhangzott: a megyének és Nyíregyházának is jelentős eseménye a felüljáró-átadás” – olvasható a Kelet-Magyarország 44 évvel ezelőtti számában. Elismeréssel szóltak a kivitelezésben részt vevő vállalatok fizikai és szellemi dolgozóinak munkájáról, az irányító szervek, elsősorban a Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium vezetőinek tevékenységéről.

A felüljáró északi oldalán a forgalom egy-egy forgalmi sávon haladhat irányonként, és biztosítják a gyalogos-közlekedést is. A beruházás idejére a Kerék utca forgalomszabályozása is megváltozik, ezért figyelni kell a közlekedési táblákat a híd alatti résznél.

A torlódás elkerülése miatt érdemes alternatív útvonalakat választani. Aki megteheti, kerülhet a Simai út irányába, illetve a nyugati elkerülő lehetősége is kínálja magát. Ha bárkinek pillanatnyi bosszúságot is okoz a felújítás, gondoljon arra, hogy a szükségszerű beruházás a közlekedők, a környéken élők javát szolgálja.

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/fotok-lezartak-a-tiszavasvari-uti-feluljaro-deli-oldalat-kezdodik-a-felujitas-4994017/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában