Csaroda

2021.04.21. 14:23

Új rendelő, szépülő óvoda

Bár a járvány tavaly Csarodán is éreztette a hatását, több beruházást is sikerült befejezni a településen.

VNA

Hézser Ákos Pálné

Fotó: Sipeki Péter

A pandémia valamennyi település életében számos nehézséget okozott, de szerencsére nem kellett minden tervről lemondani és megállni a fejlődés útján. Csarodán például egy uniós pályázati forrás és önerő segítségével egy 72 millió forintos beruházás után átadhatták a település új orvosi rendelőjét, melynek épületében a védőnői szolgálat is helyet kapott.

Hézser Ákos Pálné
Fotó: Sipeki Péter

– Nagyon nehéz volt előteremteni a saját forrást ahhoz, hogy elindulhasson ez a fejlesztés, de szerencsére egy állami pályázaton sikerült kompenzációt nyernünk. Nagyon hálásak vagyunk dr. Tilki Attila országgyűlési képviselőnek, akinek önzetlen segítsége sokat jelentett településünknek – mondta el lapunknak Hézser Ákos Pálné, Csaroda polgármestere. – A Magyar Falu Programnak köszönhetően a felújított óvodánk egy új játszótérrel gazdagodott 5 millió forint értékben, illetve a frissen átadott orvosi rendelőnknek 3 millió forintért tudtunk eszközöket vásárolni.

Kiemelte: a járványhelyzetet a település közösségi élete is megsínylette, hiszen a szokásos rendezvények – mint például a karácsonyi forgatag és az idősek estje – mind-mind elmaradtak. Az összejövetelek hiányáért különböző gesztusokkal, például pénzbeni támogatásokkal próbálták kárpótolni a csarodaiakat. A településen 604-en élnek, és nagyon sok az idős lakos, akikre kiemelt figyelmet fordítottak a veszélyhelyzet idején.

Vonzó a fiataloknak

– Szintén a Magyar Falu Program segítségével tudtunk beszerezni egy 15 millió forint értékű kisbuszt, így végre elindulhatott a falugondnoki szolgálatunk. Ez nagyon sokat jelentett tavaly, hiszen többször is előfordult, hogy időseink segítségre szorultak, például a bevásárlásban vagy a gyógyszerkiváltásban – hangsúlyozta a polgármester.

Hézser Ákos Pálné arról is beszélt, hogy nagy örömükre egyre több fiatal pár költözik Csarodára, tavaly már nem is maradt eladó ház a községben, és szeretnék, hogy a település továbbra is vonzó maradjon a fiataloknak.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában