Nyíregyháza

2021.05.28. 08:21

Fokozatosan indulnak a tervezhető ellatások

Az elektív, tervezhető műtéti ellátásokról minden esetben egyeztet az orvos a beteggel.

KM

Forrás: illusztráció/KM-archív

Fotó: Mate Janos

– A harmadik hullám csúcsán néhány hétre leálltak a népegészségügyi szűrések, amiket a Covid-­megbetegedések számának csökkenésekor az Emmi miniszterének utasítására újraindítottunk – e szűrések tajszámalapú behívásos rendszerrel működnek továbbra is. A járóbeteg-ellátásokat folyamatosan indítjuk újra, az oltási feladatok csökkenésével egyre több szakrendelésünket lehet majd előjegyzés alapján elérni – tájékoztatta lapunkat Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház ­(SZSZBMK) sajtófőnöke. A nyírbátori szakrendelőben elérhető és június 1-jével induló szakellátások listája a kórház honlapján és közösségi oldalán is olvasható.

Műtét, szakellátás, látogatás

– Az egynapos szemészeti, sebészeti, traumatológiai, urológiai, ortopédiai, fül-orr-­gégészeti beavatkozások Nyíregyházán és Mátészalkán május 10-étől az erre a célra kijelölt műtőkben elkezdődtek. Fokozatosan újraindulnak az elektív, tervezhető műtéti ellátások is, az orvos minden esetben a betegével egyeztet. A laboratóriumaink ambulanciái fogadják a pácienseket sürgős jelzés nélküli (rutin) vérvételre intézményünk telephelyein.

Az SZSZBMK valamennyi telephelyén feloldották a látogatási tilalmat május 21-étől. Ennek feltétele, hogy a látogatónak legyen érvényes védettségi igazolványa, vagy a látogatást megelőző 48 órán belül készült, negatív PCR-tesztje, amit a belépéskor be kell mutatni.

– Egy beteghez naponta egy látogató mehet be, maximum egy órára. A látogatási idő munkanapokon 15-től 18 óráig, munkaszüneti napokon 10-től 18 óráig tart. Kórházaink területén a maszk viselése kötelező. A látogatási tilalom érvényben marad a koronavírussal fertőzöttek kezelését végző osztályokon, de a kapcsolattartást itt is biztosítjuk a súlyos állapotú, magatehetetlen betegek hozzátartozóinak az eddigieknek megfelelően – sorolta a sajtófőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában