sztráda

2021.05.07. 09:16

Forgalomkorlátozás az M3-ason!

Az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán a bagi csomópontban lévő Nagyvölgyi-árok hídon új pályalemez szigetelést építenek be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. A munkálatok várhatóan 2021. május 10. és június 14. között zajlanak sávelhúzásos terelés mellett.

Forrás: MTI

A munkavégzés ideje alatt a Budapest felé tartó oldalon a belső sávot lezárják a szakemberek, így ebbe az irányba a külső sávban, valamint áttereléssel a szemközti pálya előző sávjában lehet majd haladni. A Nyíregyháza felé tartó forgalom sávelhúzással a külső és a leálló sávon haladhat, így irányonként a két forgalmi sáv biztosított lesz. A beépítendő anyagok technológiai kötésideje miatt lesznek olyan időszakok, amikor a hídon látható munkavégzés nem lesz, de a forgalom a lezárt forgalmi sávban nem közlekedhet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávba. Továbbá a szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A javítási munkák idején a hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozások az ő érdekükben végzik – áll a Magyar Közút közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában