Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.05.05. 20:00

Káposztával kedveskedtek

Háromezer-hatszáz darab szatmári töltött káposztát készítettek a szamoskéri lányok és asszonyok.

ltl

Szamoskérről érkezett a felajánlás, amit örömmel fogadtak | Fotók: Liget az Örökségünkért Egyesület

Ismét civilek fogtak össze az egészségügyi dolgozókért. A Liget az Örökségünkért Egyesület támogatásával a szamoskéri lányok és asszonyok 150 adag, azaz 3600 darab szatmári töltött káposztát készítettek a fehérgyarmati kórház dolgozóinak, ezzel is megköszönve az áldozatos munkájukat.

Ízlésesen csomagolták a káposztát

– A szívüket, a lelküket beletették a szamoskériek az adományukba. Köszönjük az önzetlen segítségét a készítőknek: Ibolya és Viola néniknek, Anikónak, Krisztinek, Melindának, Erikának, Lacinak, Jutkának, Jancsinak, Magdinak, Andikának, Jancsikának, Ilusnak, Sanyának, Robinak, Zolinak, Lacinak, Ildikónak és Eszternek, Daghynak és a két legfiatalabb segítőnknek, Mirának és Csengének.

– A friss alapanyagért jár a hála a Mada-Hús Kft.-nek, a Kraszna-Coop Zrt.-nek és a Fruit-House Kft.-nek – említette Veres Ágnes projektmenedzser, aki megerősítette, hogy ez nem egyszeri alkalom volt, ígérik, folytatják a jótéteményt.

A Liget az Örökségünkért Egyesület 2005 óta működik, a székhelye Szamoskéren található. Az alapítás óta a fő céljaikat úgy érték el, hogy közben a kultúra és hagyományőrzés ösvényét taposták.

Megélik a tradíciót

Sebő Ferenc mondta egykor: „A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket!” Nos, az egyesület a pandémia előtt nagyon sok rendezvényen bizonyította, hogy teljesíti a küldetését.

Szamoskérről érkezett a felajánlás, amit örömmel fogadtak | Fotók: Liget az Örökségünkért Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában