Nyíregyháza

2021.05.05. 15:54

Kisebb lesz nyugdíjasok rezsije

Jó ütemben halad a Csaló közi nyugdíjasház energetikai korszerűsítése, dr. Kovács Ferenc polgármester szerdán személyesen ellenőrizte a munkálatok állását.

Az önkormányzati tulajdonú épületek meghatározó része energetikailag elavult, üzemeltetésük költséges, így korszerűsítésük elengedhetetlen. A beruházás elsődleges célja az energiára fordítandó költségek jelentős csökkentése. A fejlesztéssel érintett épületek energetikai osztályba sorolása javul, csökken a szén-dioxid-kibocsátásuk, valamint az energiafelhasználásuk is.

Dr. Kovács Ferenc a helyszíni bejáráson kiemelte: – Az önkormányzati intézményrendszer energetikai korszerűsítése tovább folytatódik. Nyertünk 247 millió Ft, 100 százalékos támogatottságú forrást, amit a nyugdíjasház felújítására és a Continental Aréna fejlesztésére fordítunk. Folyamatosan újítjuk fel és korszerűsítjük energetikailag az önkormányzati intézményrendszer régi épületeit.

Az elmúlt években felújítottuk az összes óvodát és bölcsődét, több szociális intézményt, s most kerülhetett sor a nyugdíjasházra, ahol 71 lakásban idősek, nyugdíjasok élnek.

- Teljes homlokzati szigetelés, nyílászárócsere is megvalósul annak érdekében, hogy a rezsiköltségek csökkenjenek, a komfortérzet nőjön és szebb legyen ez a három háztömb. A munkálatok jól haladnak, már látszanak az eredmények.

Örömmel mondhatom, hogy ezen kívül még nyolc helyszínen zajlik a városban energetikai felújítás, köztük a Bessenyei téri önkormányzati ingatlannál is, ahol 81 szociális bérlakás van.

- Vannak még feladataink ezen a területen, szeretnénk teljes körűvé tenni a felújítási programot, és már nem vagyunk ettől messze.

Fotók: Szarka Lajos

A Csaló köz 11-13-15. szám alatt található nyugdíjasházban a homlokzati nyílászárók cseréje, mintegy 5040 négyzetméteren a homlokzat hőszigetelése, és alapostetők vízszigetelése is megvalósul. A kivitelezés a tervezett ütemezés szerint zajlik, s várhatóan júliusban fejeződik be. A fejlesztés második projektelemeként a Continental Arénát fejleszik napelemekkel – tájékoztatott a városházi sajtószolgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában