mezőgazdaság

2021.05.31. 09:00

Megáldották az idei almatermést Tuzséron

Nádasi Zoltán

A tuzséri Nagy Sándor Kertbarát Klub Egyesület az országban is egyedülálló múlttal rendelkező civil szervezet, amely nemcsak a nagyközség, de több környező település almatermesztőinek a munkáját is hatékonyan segíti.

A többéves hagyományra visszatekintő áldozócsütörtöki rendezvényüket idén is megtartották – ismertette Lakatos Bertalan, a klub elnöke.

Az esemény egyik helyszíne a templomkert emlékparkja volt, ahol 60-féle őshonos almafajtát ültettek el, és nevelnek gondosan az utókor számára. Itt áldotta meg az idei almatermést Bodnár Róbert református lelkipásztor, majd megkoszorúzták Szép Bélának, a klub örökös elnökének az emléktábláját, adózva ezzel az ő emlékének és nagyszerű munkásságának.

A program gazdafórummal zárult, amelyen Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke az agráriumot érintő aktualitásokról szólt, mint például a nemrég kiírt kertészeti pályázattal kapcsolatos tudnivalókról, kertek növényvédelmi helyzetéről és a gyümölcstermesztés aktuális növényvédelmi feladatairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában