Autóvilág

2021.05.30. 15:30

Rabul ejtette a szíveket a városi terepjáró

Bemutatták a nagyközönségnek a Yaris Crosst Nyíregyházán.

KM

Az érdeklődők beülhettek a volán mögé is

Fotó: Dodó Ferenc

Premier-akció keretében mutatta be a Toyota Titán a legújabb modelljét a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Országos roadshow

– A 2021-es Év Autója-nyertes Toyota Yarist felturbózták városi terepjáróvá azért, hogy még gyorsabban ejtse rabul a szíveket. Kijelenthetem, hogy az új Yaris Cross kifejezetten vagány lett. Erről személyesen is meggyőződhettek nálunk az érdeklődők a kétnapos, Debreceni úti rendezvényen. Az országban az elsők között kerítettünk alkalmat az esztendő legegyedibb Toyota modelljének premier előtti előbemutatójára – közölte Széles Tamás, a Toyota Titán ügyvezetője. A Toyota Yaris ­Crosst, a slágergyanús crossovert országos roadshow keretében tárták a közönség elé. Alig egy éve tartották a modell világpremierjét, mostantól pedig már a magyarországi piacra is megérkezett a vadonatúj Yaris Cross, amelyet Széles Tamás mutatott be.

Az érdeklődők beülhettek a volán mögé is
Fotó: Dodó Ferenc

Lendületes vezetési élmény

– A 2021-es Év Autója díjat elhozó Yaris padlólemezére épülő Yaris Cross magasabb üléspozíciót és emelt hasmagasságot kínál. Mindez hű ahhoz az SUV-hagyományhoz, amit a világ első és legkeresettebb szabadidő-autója, a RAV4 alapozott meg, és a Toyota C-HR kompakt crossover, illetve a nemrégiben hazánkban is bemutatott Highlander gyarapított tovább. A Yaris Cross, hasonlóan a Yarishoz, 2560 mm-es tengelytávolsággal készül, de a jármű 240 mm-rel hosszabb, mivel első túlnyú­lása 60, hátsó túlnyúlása pedig 180 mm-rel nagyobb, így a belső tere is megnőtt. A padlólemez kimagasló merevséget, alacsony súlypontot és jól kiegyensúlyozott futóművet biztosít, az erre épült autók élvezetesen és stabilan irányíthatók, miközben kényelmesen rugóznak. Akik ismerik, kedvelik a modellt, számíthatnak a Yaris kínálta lendületes vezetési élményre, fejlett biztonsági technológiákra és csekély üzemanyag-fogyasztására, emellett pedig olyan újszerű értékekre is, amelyek révén ez a nagyvárosi, kompakt SUV tükrözi vezetőjének és utasainak egyéniségét és életstílusát. Az új Yaris Crosst kiegyensúlyozott és kifinomult arányok jellemzik, amelyek érzékletesen kihangsúlyozzák az SUV-modellekre jellemző robusztus, látványos stílust, mindehhez pedig az aktív életstílust szolgáló, könnyen használható és kompromisszumoktól mentes csomagtér társul.

Intelligens és energikus

– A Toyota olyan karosszériát szeretett volna megalkotni, ami egyszerre intelligens és energikus, és amelynek gyönyörűen kiegyensúlyozott arányai vonzzák a tekintetet. Az orr-rész letisztult, erősen térhatású kialakítását markáns műanyag elemek hangsúlyozzák ki a sárvédőkön és az alsó légbeömlőn. Az oldalnézet meghatározó eleme a fényszóróktól a hátsó lámpatestekig végignyúló vízszintes vonal, ami teljesítményt és dinamikus vezethetőséget sugall. A hátsó ajtótól a kabin első részéig futó, különleges karaktervonal jól érzékelteti az utastér tágasságát. A nagy méretű csomagtérajtó-nyílás világosan jelzi az autó praktikus kialakítását. A hátsó sárvédő formája és a hosszú túlnyúlás robusztus hatást kelt – éppen úgy, mint elöl. Legalább ilyen látványos az autó belső utastere is. A mérnökök optimális pozícióban helyezték el az üléseket, a kormánykereket, a váltókart és minden ­kezelőszervet. A műszerfal felső részét lágy párnázás borítja, de az egész kabinban újszerű benyomást keltő anyagokból készültek a burkolatok. Ennek és más ötletes megoldásoknak köszönhetően az utastér határozottan kifinomult és kényelmes.

Praktikus és sokoldalú is

A Yaris Cross praktikus és sokoldalú használhatóságát tovább fokozza a lábmozdulattal működtethető, motoros mozgatású csomagtérajtó, valamint az ötletes csomagtérpadló.

Ez utóbbi nem pusztán több magasságban állítható be, hanem két részre is osztható, hogy a vezető kialakíthasson egy biztonságos, padló alatti tárolórekeszt vagy nagymértékben kibővíthesse a csomagteret. A hátsó szakasz ráadásul tovább bővíthető az üléstámlák külön-külön ledöntésével, így az autóban jól elférnek a sílécek, a kerékpárok vagy a kirándulás egyéb kellékei, és ezek a nagy méretű tárgyak biztonságosan rögzíthetők is a lekötőgyűrűkhöz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában