Egyházmegye

2021.05.14. 15:37

Tágas a tér az adakozáshoz

Az egyházmegyei szervezet csoportjai aktívak a településeken is.

Forrás: Debrecen-

Képünkön Csordás Gábor plébános (balra) és Palánki Ferenc püspök a raktár megáldásán

Fotó: Sipeki Péter

Egy 300 négyzetméteres raktárral, összesen 70 négyzetméter alapterületű irodákkal, kiszolgálóhelyiségekkel rendelkező központtal gazdagodott a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász. A központot Palánki Ferenc megyés püspök áldotta meg csütörtökön.

Szervezettebb, áttekinthetőbb

Csordás Gábor plébános atya, karitászigazgató korábban azt nyilatkozta, hogy minőségi változást hoz az egyházmegyei karitatív szervezet életébe a Nyíregyháza, Tábor u. 21. szám alatt található raktár, mert az eddigi két másik, hasonló funkciót betöltő helyszín nem volt alkalmas adományok elhelyezésére és kiosztására. Az új központ kialakításának köszönhetően áttekinthetőbb lesz minden, követhetőbbek lesznek a segélyezési és szervezési folyamatok. A központ az idén február elején már beköltözhető állapotban volt, most lett lehetőség a megáldására.

– Szeretnénk szorosabb kapcsolatot kialakítani a családsegítő szolgálatokkal azokon a településeken, ahol karitászcsoportunk működik. A családsegítő szolgálatnak nincsenek anyagi, tárgyi lehetőségei a segítségadásban, inkább adminisztratív módon kapcsolódik be a családok életébe, mi pedig adománnyal rendelkezünk, de az adminisztráció az, amit nehezen tudunk megoldani, hiszen erre nincs emberünk. Mindent le kell dokumentálni, és ez sokakat demotivál, pl. két csomag tészta átadásával három nyomtatványt ki kell tölteni, aláíratni, ami természetesen szükséges ahhoz, hogy követhető legyen az adomány útja. A településeken szeretnénk megszólítani a fiatalabb korosztályt is, számítunk szolgálatára – tette hozzá Csordás Gábor.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában