NyírVV

2021.05.13. 10:22

Újabb kondiparkot adtak át

Nyíregyháza minden városrészében elérhető az ingyenes sportolási lehetőség.

KM

Dr. Rákóczi Ildikó és dr. Ulrich Attila fát ültettek

Fotó: Szarka Lajos

Elkészült a Szántó Kovács János utcai tömbbelsőben az új szabadtéri kondipark és egy 200 méteres rekortán futókör. A napokban dr. Kovács Ferenc polgármester, dr. Ulrich Attila alpolgármester, dr. Rákóczi Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője és Petró Árpád, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője 5 előnevelt kislevelű hársfát ültetett el a sportpark mellett, mintegy jelképesen átadva ezzel a területet a sportot kedvelő városlakók számára.

Sikeres pályázat

Az elmúlt évek fejlesztéseihez illeszkedve városszerte épültek szabadtéri kondiparkok, melyek igen népszerűek. Most a Nemzeti Szabadidős- Egészség és Sportpark Programnak köszönhetően újabb kilenc épült meg, ebből egy a Szántó Kovács János utcai tömbbelsőben. Dr. Kovács Ferenc az eseményen azt mondta, kettő maradt májusra a kilenc szabadtéri kondipark építését magában foglaló pályázatból. – Itt, és Nyírszőlősön rekortán futópályát is építettünk a sportparkok mellé. A kilenc kondipark és a két rekortán megépítése 210 millió forintos beruházás volt. A mozgás, a sport, az immunrendszerünk, a szervezetünk erősítése nagyon fontos, viszont ehhez lehetőséget is kell biztosítani. Az önkormányzat 18 kondiparkot már épített, most ez kilenccel bővült, így 27 helyszínen, minden városrészben elérhető ez az ingyenes sportolási lehetőség – mondta a polgármester.

Zöldebb, élhetőbb

– Nagy öröm, hogy elkészült a kondipark és a futókör, ami egy újabb ékköve lett a lakókörzetnek – így fogalmazott dr. Rákóczi Ildikó, és hozzátette: az itt élők közül sokan igénybe veszik, sétálnak, futnak, tornáznak. – A faültetésnek is nagy szerepe van, mert minden fa elültetésével közelebb kerülünk a céljainkhoz, hogy még zöldebb, még élhetőbb környezetben teljenek mindennapjaink – mondta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában