Kelet-retró

2021.06.11. 16:00

15 ezer liter benzin folyt el Nyíregyházán

Postarablás Máriapócson 12 forintért, érdemes vasutas a nyíregyházi villamoson. Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1961. június 11., vasárnap

Érdemes vasutas a nyíregyházi villamoson

A nyíregyházi villamoson utazók kedves ismerősei közé tartozik Krizsai Lajos. Kifogástalan szolgálatteljesítésével – amelyhez az utazóközönséggel figyelmes, udvarias bánásmód is tartozik – nyerte el az Érdemes Vasutas címet.

1991. június 11., kedd

15 ezer liter benzin folyt el Nyíregyházán

Szerencsés kimenetelű baleset történt hétfőn délután fél négy körül az egyik nyíregyházi benzinkútnál. Az üzemanyagtöltő állomásra beforduló 35 ezer literes tankautó felborult, és a sérült tartályból mintegy 15 ezer liter benzin folyt ki. Mivel robbanásveszélytől lehetett tartani, nemcsak a szabolcs-szatmár-beregi, hanem a Hajdú-Bihar megyei tűzoltókat is riasztották. Az utóbbiak beavatkozására azonban nem volt szükség, mert a kilenc nyírségi tűzoltókocsi haboltóanyaggal elárasztotta a baleset helyszínét, s megakadályozták a robbanást.

A megyei rendőr-főkapitányság ügyeletén elmondták: a baleset – feltehetően – azért következett be, mert az éles útkanyarban az üzemanyag-szállító tartálykocsi vezetője a sebességet nem jól választotta meg. A félig lévő tartályban elmozduló benzin kibillentette és felborította a gépkocsit. A mentők nyíregyházi ügyeletétől azt az információt kaptuk, hogy a sérült tankautó vezetőjét a Jósa András Kórház baleseti sebészetére szállították. A sebészeten megtudtuk: az első vizsgálatok súlyos sérülést nem jeleztek a gépkocsivezetőnél.

Postarablás Máriapócson 12 forintért

A pórul járt postarabló csak tizenkét forint zsákmánnyal távozott. Bűntársa az általános iskolában öt töltőtollat és egy csomag kártyát lopott. Persze nagyobb zsákmányt is elkönyvelhettek maguknak. A Nyírbátori Városi Bíróságon a máriapócsi K. A. elsőrendű vádlottként, a nyírbátori M. J. másodrendű vádlottként szerepelt.

K. a máriapócsi postahivatalba behatolt egy éjszaka. Sem a páncélszekrényt, sem a pénzesládát nem tudta felfeszíteni, de az egyik fiókban talált tizenkét forintot, azt magához vette és bosszúsan távozott. Azon az éjszakán a falatozóba és a zöldségboltba is betört, mindkét helyen szerény haszonra tett szert. Később a pócspetri italboltból már 15 ezer forint értékű árut lopott. Három nap elteltével ismét betört a pócspetri kocsmába, ezúttal nyolcezer forint értékű zsákmánnyal távozott.

M. Nyírbátorban feltört egy gépkocsit és elvitt belőle minden mozgathatót. Később a két fiatalember együtt lopott egy kerékpárt, s azzal indultak betörni. Presszóból, raktárból, iskolából loptak. A Nyírbátori Városi Bíróság K. A.-t egy év és négy hónap börtönre ítélte, M. J. büntetése egy év fogház. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában