Nyíregyháza

2021.06.17. 13:27

Ballagás a fűszerkertben

A diákok többek közt kakukkfüvet, zsályát és mentát ültettek a kertbe.

Fotó: Pusztai Sándor

Alaposan megfűszerezték a Zrínyi Ilona Gimnáziumban eltöltött utolsó napjaikat a 12. C. osztály ballagó diákjai, ugyanis tanáruk, Szilágyi László segítségével a kollégium udvarán egy fűszernövénykertet alakítottak ki. A kertbe kakukkfüvet, mentát és zsályát is ültettek a tanulók.

– Több célt is szolgál ez a kis fűszerkert. Egyrészt ezzel tisztelgünk azok előtt, akik az elmúlt időszakban a koronavírus elleni védekezésben segédkeztek, gyógyítottak, tanítottak. Másrészt szeretnénk a jövő generációjának is itt hagyni egy darabot magunkból – fogalmazott a kert csütörtök délelőtti ünnepélyes átadásán a Zrínyi-iskola pedagógusa, Szilágyi László, aki elmondta: a növényeket és a virágföldet a nyíregyházi Klorofill Kertészeti Árudától kapták.

 

– A kollégáimmal folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél szebb legyen az iskolánk és annak környezete. Talán nem véletlenül nyertük el korábban a „Legvirágosabb intézmény” címet – mondta lapunknak Huszárné Kádár Ibolya.

A Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium igazgatója ezután a kollégium udvarán felsorakozott diákokhoz szólt, a fűszernövénykert csütörtöki átadóünnepségét ugyanis összekötötték a 12. C. osztály ballagásával.

– Az elmúlt hónapokban sajnos gyakran szorultunk a négy fal közé, az ember alig várta már, hogy kiszabaduljon a természetbe. Mi most ezzel a kis kerttel igyekeztük közelebb hozni magunkhoz a természetet. A fűszerkertben található növényekből nyugtató teák készülhetnek is a jövőben – emelte ki Huszárné Kádár Ibolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában