Baktalórántháza

2021.06.22. 16:10

Családi felajánlásból készült a kereszt

Figyelmezteti is a közlekedőket a forgalmas és veszélyes útkereszteződésnél.

KM

Palánki Ferenc püspök áldotta és szentelte meg a keresztet

Fotó: Művelődési központ

Az elmúlás, a tragédia szomorú fájdalma, a születés, az élet folytonosságának mindent beragyogó öröme arra késztette a Baktalórántházán élő Németh házaspárt, Németh Istvánt és nejét, Csubák Évát, hogy egy keresztet állíttassanak Isten dicsőségére a városukban egy, már korábban elbontott pótlására a 41-es főút mellett a Vasút út és az Állomás út kereszteződésében.

Lengyelországban készült

A magánterületen felállított kereszt egy megyei sírköves munkája, a Jézus teste, a korpusz azonban a Fekete Madonna városában, a lengyelországi Czestochowában készült. A keresztet Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke áldotta és szentelte meg a napokban. Az út menti feszület állíttatásának lelki hátterét, motivációját Juhász Imre plébános atya ismertette a kis ünnepség résztvevőivel.

A kereszt ugyanakkor jelként is szolgál majd az arra utazók számára a nagyon forgalmas és veszélyes útkereszteződésnél, hogy vigyázzunk egymás életére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában