Hőség

2021.06.23. 13:15

Ezerötszáz palack vizet osztottak Nyíregyháza szívében

Dr. Kovács Ferenc polgármester felhívta a figyelmet a fokozott folyadékbevitel fontosságára.

Aki szerdán fél 12-kor a Papok padja mellett haladt el, azt láthatta, hogy dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere vizet oszt. A 35 fokos kánikulában ezzel is demonstrálta, hogy az önkormányzat odafigyel a harmadfokú hőségriadó idején a belvárosban közlekedőkre is.

– Az 1500 palack víz kiosztásával is érzékeltetjük, hogy ilyenkor még jobban figyelünk egymásra, különösen a gyermekekre, az idős családtagokra, az egyedül élő szomszédokra, összességében mindenkire. A rendkívüli hőségben reggel kilenctől este kilencig működnek a belvárosi párakapuk. Az önkormányzat intézményei szemmel tartják a rászoruló személyeket, különös tekintettel az extrém időjárási viszonyokra. Mindenkit arra kérek, hogy figyeljenek az ajánlásokra, és tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, vigyázzanak nagyon magukra és egymásra! – mondta dr. Kovács Ferenc a Kossuth téren.

A tartósan fennálló hőségriasztás miatt az egész országra kiadták a vörös kód figyelmeztetést, amely visszavonásig érvényes. A diszpécserszolgáltatás feladatait Nyíregyházán az önkormányzat megbízásából a Periféria Egyesület látja el. Naponta felkeresik az ellátási területükön lévő rászorulókat, akiknek segítséget nyújtanak. Megfelelő mennyiségű ivóvizet és információs anyagot biztosítanak nekik. A brosúra tartalmazza azoknak a helyeknek a listáját, ahol menedéket találnak a hőség elől, és a városban fellelhető ivókutakat is felsorolták benne.

Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság a város honlapján tette közzé az ajánlásait. Az Idősügyi Tanács is praktikus összeállítást készített ebből az alkalomból. Kérik, hogy aki megteheti, a déli, kora délutáni órákban lehetőleg ne tartózkodjon a tűző napon!

A városüzemeltető társaság 10 és 21 óra között 8 szökőkutat üzemeltet (amelyekben tilos fürödni), emellett 39 ivókút üzembiztonságát felügyeli. A Bujtosi-tó vízminőségének és élővilágának megóvásáért vízszellőztető berendezéseket és úszó szökőkutat tartanak rendben 10 és 22 óra között, és pótolják a tóból elpárolgó vízmennyiséget.

LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában