Nyíregyháza

2021.06.09. 15:23

Felavatták az állatsimogatót és a biokertet Sóstóhegyen

Természetközeli környezetben tanulhatnak a diákok.

Fotó: Pusztai Sándor

Állatsimogatót és biokertet avattak a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézményében Sóstóhegyen szerdán délelőtt.

A jövő az ökoiskoláké

– Fantasztikus közeg várja itt a gyerekeket – mondta ünnepi beszédében dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő. – Ez egy olyan értéke a városnak, amelyre méltán lehetünk büszkék. Az állatsimogatóval egyedülálló lehetőséghez jutnak az ide járó gyerekek, részükké válik a felelősségtudat és a szeretet. Remélem, mihamarabb beépül az iskolai tanrendbe az állatvédelem is. A jövő az ökoiskoláké. A biokert és az állatsimogató mellett az iskola területén már elkészült egy játszótér és egy kondipark, de itt szeretném bejelenteni, ezzel még nem állunk meg, szeretnénk kosárlabda- és focipályát is építeni a közeljövőben.

– Egészen fantasztikus természetközeli környezetben tanulnak az itteni diákok – emelte ki dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. – Öröm látni, hogy a szemünk láttára kezd működni egy ökoiskola. Az állatok tisztelete, szeretete a gyerekkorban kell, hogy elkezdődjön. Irigylésre méltóak a sóstóhegyi iskolások, akik úgy nőnek fel, ahogy még mi is tettük, már ilyen korban megtanulják, az állatok egy közösségben élnek az emberrel.

– A nyugodt, családias légkör minden gyermek számára nagyon sokat jelent – mutatott rá Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere. – A sóstóhegyi diákok ebben a környezetben mindezt megkapják, megtanulnak együtt élni a természettel. A helyi közösség rengeteget segített abban, hogy ez az állatsimogató és a biokert létrejöjjön, hitet téve amellett, hogy ennek az áldozatos munkának megtartó ereje van.

Együtt a szülőkkel

– Unikumnak számít ez a kezdeményezés – mondta Gaszperné Román Margit, a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója. – Az ökoiskolának Sóstóhegyen létjogosultsága van, hiszen itt a gyermekek megélhetik ennek a szellemiségét.

Az igazgató még hozzátette, a tankerületi központ összesen 34 millió forintot fordított a sóstóhegyi beruházásra.

A szalagátvágás után Rusznyák László tagintézmény-vezető kalauzolta körbe a vendégeket.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában