egyenlő esélyek

2021.06.21. 18:12

Felzárkóztatási konferenciát tartottak Nyíregyházán

A gyerekek védelme, a lakhatási problémák megoldása és a belépés a munka világába elengedhetetlen a felzárkózáshoz.

Fotó: Pusztai Sándor

Az eddig összegyűlt tapasztalatokat és a jövőbeli terveket osztották meg egymással megyei civil szervezetek és a szociális szféra munkatársai hétfő délelőtt a megyeházán egy felzárkóztatási konferencián. Az eseményre a megyei önkormányzat programja adott lehetőséget, melynek célja az egyenlő esélyék megteremtése a hátrányos helyzetű területeken.

– A programban azon dolgozunk, hogy egy olyan tudásra tegyünk szert, melynek birtokában feltárni, majd pótolni tudjuk a szociális ellátórendszer, a társadalmi szövet hiányosságait. Minden megyei önkormányzat dolgozik egy-egy ilyen projekten – mondta el köszöntőjében Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke.

A konferencián olyan szervezetek képviselői osztották meg szakmai tapasztalataikat és megfigyeléseiket, mint például a Máltai Szeretetszolgálat, a Tutor Alapítvány, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara, a Nyíregyházi Egyházmegye és a Kedvesház Kollégium.

A részletekről a Kelet-Magyarország holnapi lapszámában olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában