Kisléta

2021.06.29. 20:30

Fontos lépés a kislétai gyerekek jövőjéért

Átadták a Gyöngyszem Óvoda felújított tornaszobáját.

Fotó: Dodó Ferenc

Egy kívül-belül megújult tornaszoba várja a Kislétai Gyöngyszem Óvoda negyven ovisát: a közel 15 millió forintos beruházást kedden délután ünnepélyes keretek között adták át a helyieknek.

Bölcsőde is épül

– A Magyar Falu Programnak sokat köszönhetett eddig is a településünk – mondta az eseményen Pénzes Sándor, Kisléta polgármestere. – Az óvoda épületét mintegy 50 millió forintból újítottuk fel a közelmúltban, most pedig szintén ebben a programban tudtuk teljesen megújítani a tornaszobánkat, amelybe 3 millió forint értékben eszközöket is vásároltunk. Ezzel azonban még nem érnek véget a faluban a beruházások, hiszen az óvoda udvarának a végében hamarosan elkezdődnek a bölcsőde építési munkálatai.

– A helyi közösség bízik a jövőjében – emelte ki beszédében Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke. – Kislétán van iskola, óvoda, és hamarosan bölcsőde is lesz, ami azt jelenti, a helyiek nem vágynak el innen, itt képzelik el saját maguk és családjuk jövőjét. A következő hét év is arról szól majd, hogy a Kislétához hasonló kistelepülések tovább élhetik az álmaikat, hiszen a fejlesztések az ő javukat szolgálják.

Sikertörténet

– Ezelőtt tíz évvel még azt is nehezen lehetett elképzelni, hogy lesz korszerű szennyvízhálózat Kislétán – mutatott rá dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő. – Azóta megújultak az utak, kerépkpárút is épült. Ezek csak a nagyobb volumenű beruházások, amelyek összesen kétmilliárd forintból valósultak meg. Ehhez még társulnak azok a kisebb fejlesztések, amelyek mind az itt élők életminőségének javítását eredményezték. Mindez azt jelzi, hogy a magyar kormány elmúlt időszaka a vidékről szólt. A térségben eddig végrehajtott és a jövőben megvalósuló fejlesztések a települések népességmegtartó erejét szolgálják, hogy érdemes legyen az olyan kistelepüléseken is élni, mint amilyen például Kisléta. Mára már bátran kijelenthető, ezen a településen legalább olyan jó élni, mint a közeli Nyírbátorban. Azt is elmondhatjuk, azért sem érdemes innen elköltözni, mert aki dolgozni szeretne, talál magának munkát és a közelben el tud helyezkedni.

– A Magyar Falu Program igazi sikertörténet – kezdte beszédét Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. – Mindig jó egy ilyen eseményen részt venni, testközelből látni azt, hogy a fejlesztésre szánt pénzek jó helyre kerültek, jó ügyet szolgálnak. A Magyar Falu Programmal a kormánynak éppen ez volt a szándéka, hogy a legkisebb településeken is vonzó legyen az élet. A magyar kormány hisz a vidékben, erőforrásként tekint az itt élő emberekre. Erre a programra a kormány az elmúlt három évben 600 milliárd forintot költött, ami egy hatalmas szám, de hiszünk abban, hogy minden elköltött forint hasznos volt. Csak ebből a térségből ez idő alatt összesen 900 sikeres pályázat valósult meg, ami azt jelenti, az itt élő és dolgozó polgármesterek valóban a településükön élő polgárokért munkálkodnak, Őszintén bízom abban, hogy ez a lendület a jövőben is töretlen marad.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában